علائم ظاهری سرطان رحم چیست؟
علائم سرطان رحم عموماً در زنان سن بالا و در دوران یائسگی بروز پیدا میکند. بااینحال ابتلا به این بیماری در سنین جوانی نیز ممکن است. بهطورکلی اصلیترین علائم سرطان رحم به شرح زیر است:
- خونریزیهای واژینال در دوران یائسگی
- خونریزی میان دو پریود
- پریودهای سنگینتر از حالت عادی
- ترشحات غیرطبیعی و یا ترشحات آبکی همراه با خون
- رابطه جنسی دردناک
- درد مداوم زیر شکم
- درد نواحی لگن، پشت و پا
- حالت تهوع
- خستگی مداوم
- اختلالات روده و مثانه
- بیاشتهایی
- کاهش وزن ناخواسته
گسترش این سرطان به روده و مثانه نیز میتواند نشانههای این سرطان را به مواردی نظیر خون در مدفوع یا ادرار، درد رکتوم، ادرار کم و یا دردناک، درد مثانه، یبوست و اسهال افزایش دهد. این نکته قابلتوجه است که عموماً اکثر خونریزیهای واژینال به معنای ابتلا به این سرطان نیستند و میتواند نشانه پولیپ پوشش رحم، رشد غیر سرطانی بافت درون رحم، نابجایی آندومتر و یا اختلالهای غیرخطرناک دیگری باشد. به همین جهت در صورت بروز بهتر است بدون نگرانی با پزشک متخصص مشورت شود.
تشخیص سرطان رحم
برای تشخیص قطعی سرطان رحم باید به پزشک متخصص زنان رجوع کرده و یک یا چند مورد از آزمایشهای زیر را به جهت اطمینان انجام دهید.
سونوگرافی ترنس واژینال (TVU)
برای انجام این آزمایش پزشک متخصص یک اسکنر میلهای کوچک را درون واژن قرار داده و با تهیهکردن عکسی دقیق از تغییرات ضخامت لایه پوشاننده رحم، احتمال وجود سلول سرطانی را بررسی میکند.
نمونهبرداری (بیوپسی)
پس از انجام سونوگرافی ترنس واژینال، ممکن است تشخیص این سرطان نیازمند نمونهبرداری باشد. در این صورت پزشک متخصص با برداشتن نمونه کوچکی از سلولهای پوشاننده رحم و ارسال آن به آزمایشگاه، از تشخیص خود مطمئن میگردد. عموماً برای بیوپسی دو راه متفاوت وجود دارد:
- هیستروسکوپی: در طول هیستروسکوپی، پزشک یک لوله نازک، انعطاف پذیر و روشن (هیستروسکوپ) را از طریق واژن و دهانه رحم وارد رحم شما می کند. عدسی روی هیستروسکوپ به پزشک اجازه می دهد تا داخل رحم و اندومتر شما را بررسی کند
- بیوپسی آسپیراسیون: در این روش با استفاده از یک لوله کوچک منعطف و واردکردن آن درون واژن، نمونهبرداری بهواسطه مکش انجام میشود.
آزمایش خون
یکی دیگر از روشهای تشخیص سرطان رحم تست خون است. عموماً سرطانها بهواسطه ورود موادی شیمیایی به نام مارکرهای سرطانی، از طریق تست خون قابلتشخیص هستند. این آزمایش البته راه دقیقی برای تشخیص سرطان نیست و نهایتاً امکان تشخیص را افزایش میدهد.
تعیین مرحله سرطان
هنگامی که سرطان شما تشخیص داده شد، پزشک مرحله سرطان شما را تعیین میکند. آزمایشهایی که برای تعیین مرحله سرطان شما استفاده میشوند ممکن است شامل عکسبرداری با اشعه ایکس قفسه سینه، اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)، اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) و آزمایش خون باشد.
تعیین نهایی مرحله سرطان ممکن است تا پس از انجام عمل جراحی برای درمان سرطان انجام نشود. پزشک شما از اطلاعات این آزمایشها و روشها برای تعیین مرحله سرطان شما استفاده میکند. مراحل سرطان آندومتر با استفاده از اعداد رومی از I تا IV (یک تا چهار) نشان داده می شود که پایین ترین مرحله نشان میدهد که سرطان فراتر از رحم رشد نکرده است. در مرحله چهارم، سرطان رشد کرده و اندامهای مجاور مانند مثانه را درگیر کرده یا به نواحی دوردست بدن گسترش یافته است.
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۵۱۸۹ انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.
آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.
آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت
شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل در مشهد می باشد.