بیماری ها

پولیپ کیسه صفرا چیست؟

پولیپ کیسه صفرا به تومورهای کوچکی گفته می شوند که برخی از آن ها سرطانی و برخی دیگر خوش خیم هستند. زائده های کوچک کیسه صفرا از جداره آن بیرون می زند و داخل کیسه رشد می کنند. هر چه اندازه این تومورها بزرگتر باشد، احتمال سرطانی شدن آن نیز بالاتر است. این بیماری اغلب علائم خاصی ندارد اما گاهی اوقات فرد دچار درد در ناحیه شکم می شود. یکی از احتمالات برای این نوع درد سنگ کیسه صفرا است که اگر در سونوگرافی یا سی تی اسکن مشاهده نشود، پولیپهای کیسه صفرا هستند.

عوامل موثر در سرطانی شدن پولیپ چیست؟

  • در صورتی که اندازه پولیپ بزرگتر از ۱۰ میلی متر باشد.
  • افراد بالای ۵۰ سال
  • جنسیت افراد در بروز این بیماری بسیار مهم است.
  • اگر پولیپ تکی باشد
  • سرعت رشد پولیپ بالا باشد.
  • اگر سنگ کیسه صفرا همراه پولیپ باشد.
  • وضعیت پزشکی مانند چاقی یا دیابت فرد

علائم پولیپ کیسه صفرا

پولیپهای کیسه صفرا در صورت ایجاد، علائم خاصی ندارد و ممکن است به صورت کاملا اتفاقی در سونوگرافی شکم یا سی تی اسکن مشاهده شود. اگر به صورت همزمان، فرد دارای پولیپ و سنگ کیسه صفرا باشد، ممکن است به صورت دوره ای دچار قولنج صفراوی شود.

برخی علائم احتمالی در بروز پولیپ کیسه صفرا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نفخ
  • حالت تهوع
  • درد و ناراحتی در قسمت بالا و سمت راست شکم
مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
آزمایش برای تشخیص بیماری های مقاربتی (STD)

تشخیص پولیپها

در صورتی که علائم فوق را مشاهده کردید به متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت شما را بررسی نماید. پزشک با توجه به علائم به وجود آمده یک آزمایش اولتراسوند (سونوگرافی) روی بیمار انجام می دهد. پولیپ های موجود در کیسه صفرا به خوبی در سونوگرافی شکم دیده می شود، همچنین اندازه و میزان سرطانی بودن آن ها به خوبی قابل تشخیص است.

احتمال اینکه سلول های سرطانی در پولیپهای کیسه صفرا وجود داشته باشد را می توان از طریق آزمایش PET یا سی تی اسکن بررسی کرد. در این نوع آزمایش ها روند رشد سلول ها نیز قابل بررسی و مشاهده است. در صورتی که روند رشد سریعتری داشته باشند احتمال سرطانی شدن پولیپ کیسه صفرا بسیار بالا می رود.

 

درمان پولیپ کیسه صفرا 

پولیپ های کیسه صفرا در صورتی که اندازه آن کمتر از یک سانتی متر باشد، احتمال خوش خیم و بی خطر بودن آن ها بالا است و نیازی به برداشتن کیسه صفرا نیست. این نوع پولیپ های خوش خیم باید از طریق آزمایش های فوق که در بالا اشاره شد تحت نظر قرار بگیرند و رفتار آن ها را بررسی کرد. هر نوع تغییر مشکوکی در سلول های این نوع پولیپ می تواند نشانه ای از سرطانی بودن و خطرناک بودن این نوع بیماری باشد. هر سه تا شش ماه یکبار باید آزمایش ها به صورت دوره ای به مدت دو سال انجام شوند که بستگی به صلاحدید پزشک دارد.

در صورتی که طی دو سال تغییر چندانی در روند رشد آن ها مشاهده نشود، می توان گفت رشد آن ها متوقف شده است و خطری برای فرد ایجاد نمی کند. معمولا تومور هایی که کمتر از ۰.۵ سانتی متر هستند خطری ندارند و نیازی به جراحی کیسه صفرا نمی باشد.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
علت ایجاد قارچ ناخن و راههای درمان آن

اگر پولیپها از یک سانتی متر بزرگتر باشند، احتمال سرطانی شدن آن ها بیشتر است. حدودا ۵۰ درصد از پولیپهای کیسه صفرا که اندازه بزرگتر از ۱.۵ سانتی متر دارند، سرطانی هستند.

برای درمان پولیپ های غیر سرطانی که اندازه بزرگی دارند، عمل کوله سیستکتومی یا برداشتن پولیپ کیسه صفرا توصیه می شود. این عمل به منظور جلوگیری از بروز سرطانی شدن این پولیپ ها صورت می گیرد.

برای درمان پولیپ های سرطانی عمل جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا بهترین گزینه درمانی است. به این طریق که از طریق برش های کوچک ایجاد شده روی شکم، لوله هایی نازک به نام لاپاراسکوپ وارد می شوند و اقدامات لازم انجام می گیرد.

درمان تومورهای کیسه صفرا باید طبق تشخیص و نظر جراح انجام شود و خطرات جراحی به صورت کامل بررسی گردند. در صورتی که دچار پولیپ کیسه صفرا هستید، حتما به صورت مستمر و مداوم آزمایشات و معاینات لازم را انجام دهید.

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ایجاد پولیپهای کیسه صفرا

موارد زیر باعث پیشگیری از ایجاد پولیپ کیسه صفرا در افراد می شود که عبارتند از:

  • اجتناب از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی
  • اجتناب از مصرف غذاهای با کلسترول بالا
  • پرهیز از مصرف محصولات لبنی پرچرب
  • پرهیز از نوشیدنی های گازدار
  • مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات
  • مصرف مداوم اسیدهای چرب امگا ۳
  • افزایش مصرف زنجبیل و زردچوبه
  • وزن بدن خود را در وضعیت متناسب نگه دارید.
  • کالری متعادل و غذاهای با فیبر بالا مصرف کنید.

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

 

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

 

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا