علم و دانش

سرطان ریه و راه های تشخیص آن

سرطان ریه علائمی دارد که ممکن است فرد با ملاحظه این علائم به سرطان ریه مشکوک شده و به پزشک متخصص مراجعه کند. پس از مراجعه به پزشک متخصص، جهت تشخیص قطعی سرطان  آزمایش های زیر انجام خواهد گرفت:

عکس برداری جهت تشخیص سرطان ریه

عکس برداری از قفسه سینه با اشعه ایکس، ام آر آی و یا سی تی اسکن می تواند یکی از راه های تشخیص سرطان ریه باشد. این روش برای بررسی بافت های غیر طبیعی بکار می رود. این روش برای شناسایی سرطان هایی که احتمال درمان بالایی دارند به کار می رود. دقت شود که انجام عکس برداری به تنهایی برای تشخیص سرطان ریه کافی نیست.

 سونوگرافی

در این شیوه از امواج صوتی جهت بررسی ساختار توده یا تومور در ریه استفاده می شود.

آزمایش تنفس

آزمایش (PFT) جهت بررسی وظایف ریه و میزان تنفس فرد انجام می گیرد.

آزمایش خلط سینه

آزمایش سلول های موجود در خلط سینه که از طریق سرفه، از ریه ها بالا می آیند، وسیله خوبی برای آزمایش سرطان به شمار می رود. این روش می تواند سرطانی که از طریق ایکس شناسایی نمی شود را تشخیص دهد، اما دقت شود که تشخیص دقیق تومور از این طریق کاملا مشخص نمی شود، بلکه نیاز به انجام آزمایش های تکمیلی دیگری می باشد.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
تشخیص سرطان ریه فقط با یک آزمایش خون ساده

 

توجه – از تخفیف ویژه بهره مند شوید
در آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، آزمایشات درصورت دریافت کارت عضویت با ده درصد تخفیف ارائه می گردد. مراجعین عزیز می توانند به هنگام اولین مراجعه خود به آزمایشگاه، از آزمایشگاه درخواست کارت عضویت نمایند که تخفیفات در مراجعات بعدی ایشان به صورت مادام العمر اعمال می گردد.

آزمایشگاه مشهد

 بیوپسی ریه

بیوپسی یا نمونه برداری از بافت ریه یک روش قطعی برای تشخیص سرطان ریه می باشد. بیوپسی به چند روش انجام می گیرد که عبارتند از:

نمونه برداری با سوزن جهت تشخیص سرطان ریه :

در این روش با استفاده از سونوگرافی، توده در صفحه مانیتور رؤیت شده و پزشک با دقت سوزن را فرو می برد و مقداری از بافت ریه را جدا می کند و جهت تشیخص سرطان به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.

نمونه برداری با برونسکوپ:

دراین روش لوله فلزی از طریق دهان یا بینی به داخل نای فرستاده شده و اجازه رؤیت ریه را فراهم می سازد. سپس با استفاده از این لوله مقداری از بافت ریه جدا شده و نمونه به آزمایشگاه فرستاده می شود. این روش نیازی به بیهوشی عمومی ندارد، بلکه با بی حسی موضعی انجام می گیرد.

نمونه برداری با روش جراحی:

جراحی یک روش باز برای برداشتن نمونه از ریه می باشد، که با بیهوشی عمومی انجام می گیرد. در این روش قفسه سینه و غدد لنفاوی مجاور کاملا قابل دسترسی است. پزشک متخصص در این روش نمونه ای از غدد لنفاوی و بافت ریه که آسیب دیده را بر داشته و به آزمایشگاه پاتولوژی می فرستد.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
ویروس اپشتین بار (EBV) چیست و چه خطراتی دارد؟

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 16 =

دکمه بازگشت به بالا