بیماری ها

علائم درد کلیه چیست و چگونه درمان می شود؟

اگر دچار درد کلیه هستید باید بدانید این عارضه دلایل مختلفی دارد و نمی‌توان بدون انجام آزمایش‌های تشخیصی علت دقیق آن را پیدا کرد. در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم کدام بیماری‌ها باعث بروز درد در کلیه می‌شوند؟ معمولا این عارضه با چه علائمی همراه است؟ چگونه می‌توان بیماری‌های کلیه را تشخیص داد؟ برای کاهش درد از چه درمان‌هایی استفاده می‌شود؟ آیا برای رفع این عارضه درمان خانگی وجود دارد؟

اگر دچار کلیه درد هستید و می‌خواهید برای درمان آن به دکتر نفرولوژی یا دکتر اورولوژی مراجعه کنید،

درد کلیه به انگلیسی Kidney pain است. کلیه‌ها اندام‌های لوبیایی شکل (با ابعاد حدود ۱۱ *۷ *۳ سانتیمتر) هستند که در قسمت فوقانی شکم و جلوی عضلات پشت، در سمت چپ و راست بدن قرار دارند. کلیه‌ی راست برای تطبیق با اندازه‌ی کبد، کمی پایین‌تر از کلیه‌ی چپ قرار دارد.

عملکرد اصلی کلیه‌ها دفع مواد زائد و مایع اضافی از بدن هنگام تولید و دفع ادرار است. همچنین تولید هورمون‌هایی که مسئول تنظیم فشار خون، تولید گلبول‌های قرمز، تنظیم اسید و تأثیر بر روی کلسیم، سدیم، پتاسیم و دیگر الکترولیت‌های دخیل در سوخت و ساز بدن هستند، بر عهده کلیه‌ها است.

تشخیص این عارضه از کمر درد ممکن است سخت باشد، کلیه درد معمولا دردی عمیق است و زیر دنده‌ها حس می‌شود در حالی که درد عضلانی که معمولا به علت آسیب به کمر ایجاد می‌شود، در قسمت‌های پایین تر احساس می‌شود. ضمنا درد به طور ناگهانی رخ می‌دهد، تیرکشنده و شدید است و اغلب به علت وجود سنگ در حالب کلیه‌ها است و ممکن است به شکل متغیر، افزایش و کاهش یابد. درد ناشی از سنگ به نام کولیک کلیوی شناخته می‌شود.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
سرطان رحم چیست؟

کلیه درد، دردی عمیقی است که زیر دنده‌ها حس می‌شود، اما درد عضلانی که معمولا به‌علت آسیب به کمر ایجاد می‌شود، در قسمت‌های پایین‌تر احساس می‌شود.

درد کلیه چگونه است؟

درد کلیه کدام قسمت بدن است و به کجا می‌زند؟ بیشتر اوقات، درد کلیه در زیر دنده‌ها، سمت راست یا چپ ستون فقرات ظاهر می‌شود. درد ممکن است به نواحی دیگر مانند شکم یا کشاله ران شما نیز سرایت کند. گاهی اوقات، درد لگن با درد کلیه اشتباه گرفته می‌شود، اما درد لگن در پایین‌تر از کمر درد از درد کلیه است.

درد کلیه راست

هر نوع از بیماری‌های کلیوی مانند انواع سنگ کلیه، عفونت، کلیه پلی‌کیستیک و نارسایی کلیه ممکن است فقط یک کلیه را درگیر کرده و باعث ایجاد ناراحتی در یک طرف بدن شوند. اما گاهی درد در قسمت راست پهلو می‌تواند نشانه آسیب به اندام دیگری باشد. علاوه بر درد عضلانی یا آسیب به دنده‌ها، درد در قسمت راست پهلو ممکن است نشانه بیماری آپاندیسیت باشد.

درد کلیه چپ

درد در کلیه‌ها به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. سنگ کلیه، نارسایی کلیه، عفونت و کم‌آبی همگی چنین علامتی دارند. اگر ناراحتی در کلیه سمت چپ احساس می‌کنید، ممکن است منشا آن کلیه نباشد و مربوط به اندام‌های دیگر شود. مواردی مانند:

  • درد عضلانی
  • آسیب به ستون فقرات
  • درد عصبی
  • درد مفاصل یا آرتریت
  • آسیب به دنده‌ها
  • مشکلات لوزالمعده یا کیسه صفرا
  • مشکلات گوارشی

رنال کولیک چیست؟

درد کلیه و یا درد پهلو می‌تواند حاد، نسبتا ثابت، و تیرکشنده باشد که «کولیک کلیوی» نیز نامیده می‌شود. رنال کولیک به‌نوعی درد کلیه اشاره دارد که به دلیل انسداد حالب‌ها ایجاد می‌شود. حالب لوله‌ای است که ادرار را از کلیه به مثانه منتقل می‌کند. معمولا به علت ورود سنگ به حالب یا التهاب این لوله رنال کولیک ایجاد می‌شود. با این حال، بیماری‌های دیگر می‌توانند درد مزمن و مبهمی را ایجاد کنند که گهگاهی با درد شدید کلیوی همراه می‌شود.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
علائم کلامیدیا در مردان و زنان کدام است؟

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

 

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

 

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + دو =

دکمه بازگشت به بالا