بیماری ها

کلامیدیا چگونه درمان می شود؟

کلامیدیا به راحتی با آنتی بیوتیک قابل درمان است. شرکای جنسی شما نیز باید تحت معالجه قرار گیرند. اگر کلامیدیا را درمان نکنید، می تواند منجر به مشکلات جدی شود.

درمان کلامیدیا چیست؟

کلامیدیا معمولاً به راحتی برطرف می شود. پرستار یا پزشک شما برای درمان عفونت به شما آنتی بیوتیک می دهد. گاها فقط لازم است یک دوز دارو مصرف کنید. یکی دیگر از درمان های کلامیدیا به مدت ۷ روز ادامه دارد. پزشک در تشخیص اینکه کدام روش درمانی برای شما مناسب است، به شما کمک می کند.

اگر به علت ابتلا به بیماری کلامیدیا تحت درمان قرار گرفته اید، لازم است شرکای جنسی شما نیز تحت درمان کلامیدیا قرار گیرند. در غیر این صورت، ممکن است عفونت را به همدیگر یا به افراد دیگر انتقال دهید. پزشک گاهی هم برای شما و هم همسرتان دارو تجویز می کند.

دانستن چه مطالبی در رابطه با درمان کلامیدیا لازم است؟

اگر تحت درمان کلامیدیا هستید:

تمام داروهای خود را درست به همان شکلی که پزشک گفته است مصرف کنید، حتی اگر علائم زودتر از بین رفتند. تا زمانی که آنتی بیوتیک ها را تمام نکنید عفونت در بدن شما باقی می ماند.

همچنین لازم است همسر (هم بستر) شما نیز تحت درمان کلامیدیا قرار بگیرد تا عفونت را به همدیگر یا دیگران انتقال ندهید.

به مدت ۷ روز رابطه جنسی نداشته باشید. اگر فقط ۱ دوز دارو دارید تا ۷ روز بعد رابطه جنسی برقرار نکنید. اگر به مدت ۷ روز دارو می خورید تا زمانی که تمام قرص های خود را مصرف نکرده اید، رابطه جنسی نداشته باشید.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
چه عواملی باعث تورم غدد لنفاوی می شوند؟

 ۳-۴ ماه بعد، دوباره آزمایش بدهید تا مطمئن شوید عفونت شما از بین رفته است.

داروی خود را با کسی به اشتراک نگذارید. پزشک ممکن است برای شریک زندگی شما نیز یک دوز جداگانه آنتی بیوتیک تجویز کند. اطمینان حاصل کنید که هر دوی شما داروی تجویز شده را نماما مصرف می کنید.

حتی اگر درمان خود را تمام کنید و کلامیدیا کاملاً از بین رفته باشد، باز هم ممکن است در آینده در معرض عفونت کلامیدیا قرار بگیرید. کلامیدیا را می توان دوباره گرفت، بنابراین از کاندوم استفاده کنید و مرتباً آزمایش بدهید.

در صورت عدم درمان کلامیدیا چه اتفاقی می افتد؟

هرچند کلامیدیا شایع است و همواره علائمش را بروز نمی دهد، با این حال اگر زود تشخیس داده نشود و درمان نشود، می تواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود.

کلامیدیا می تواند به رحم و لوله های فالوپ گسترش یابد و باعث بیماری التهابی لگن (PID) شود. PID ممکن است در ابتدا هیچ علائمی نداشته باشد اما می تواند آسیبی دائمی به همراه داشته باشد بطوری که منجر به درد، ناباروری یا حاملگی خارج رحمی شود. آزمایش کلامیدیا احتمال ابتلا به PID را واقعا کاهش می دهد.

اگر فردی آلت تناسلی مردانه داشته باشد، عفونت کلامیدیا می تواند به اپیدیدیمس (لوله ای که اسپرم را از بیضه ها منتقل می کند) او گسترش یابد، نیز می تواند باعث درد مزمن مفاصل شود. کلامیدیا در موارد نادری می تواند فرد را نابارور کند.

ابتلا به کلامیدیا احتمال ابتلا به ویروس HIV یا ویروس عامل ایدز را افزایش می دهد.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
۱۸ غذای خوب برای فشار خون بالا

اگر در دوران بارداری کلامیدیا داشته باشید و آن را درمان نکنید، می تواند کودک به هنگام تولد آلوده کند. کلامیدیا می تواند باعث عفونت چشم و ذات الریه در نوزادان شود و همچنین خطر زایمان زودرس کودک را افزایش می دهد. آزمایش و درمان کلامیدیا سریع و آسان بوده و بهترین راه است برای جلوگیری از همه این مشکلات.

چگونه از ابتلا به کلامیدیا جلوگیری می شود؟

کلامیدیا عموماً از طریق تماس جنسی انتقال می یابد، بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از کلامیدیا، آزمایش منظم و استفاده از کاندوم در صورت برقراری رابطه جنسی است.

چگونه می توان از ابتلا به کلامیدیا خودداری نمود؟

کلامیدیا از طریق مایعات جنسی شامل مایع منی (آب)، پیشآب و مایعات واژنی انتشار پیدا می کند. بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به کلامیدیا و سایر بیماری های مقاربتی نداشتن هیچگونه رابطه جنسی واژنی، مقعدی یا دهانی است. این امر برای اکثر افراد ممکن نیست و به این خاطر باید از کاندوم ها و حفاظ های دهانی استفاده نمود. اینگونه پوشش ها واقعاً به شما کمک می کنند تا در هنگام برقراری رابطه جنسی، احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی را کاهش دهید.

یکی دیگر از راهکارهای مهم حفظ سلامتی، انجام آزمایش بیماری های مقاربتی به طور منظم است.

چگونه می توانم مطمئن شوم که هیچ کس را به کلامیدیا مبتلا نمی کنم؟

اگر پی بردید که کلامیدیا دارید، وحشت نکنید. کلامیدیا به راحتی قابل درمان است و برای کسب اطمینان نسبت به عدم انتقال آن به افراد دیگر چندین روش موجود است:

  • به شرکای جنسی قبلی و کنونی خود اطلاع دهید که به کلامیدیا مبتلا هستید تا بدین ترتیب آنها نیز تحت آزمایش و معالجه قرار گیرند.
  • از زمان شروع درمان، تا ۷ روز بعد با هیچ کس رابطه جنسی برقرار نکنید.
  • شرکای جنسی شما نیز لازم است قبل از برقراری رابطه جنسی با شخص دیگری مورد آزمایش کلامیدیا قرار گیرند.
  • هنگامی که درمان خود را تمام کردید و دوباره رابطه جنسی برقرار کردید، کماکان این ایده می تواند برای شما خوب به حساب آید که: در هر بار رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید.
مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
شرایط آزمایش سیتولوژی ادرار (مخصوص مراجعین)

رساندن خبر ابتلا به کلامیدیا شما به سایرین نیاز به زمانبدی خوب ندارد زیرا این عفونت واقعاً واقعا شایع است و به راحتی قابل درمان است. بنابراین سعی کنید در مورد آن خجالت نکشید و این موضوع را زیاد بزرگ و جدی نکنید. هر دوی شما می توانید پس از این گفتگو تحت معالجه قرار بگیرید و زندگی عادی خود را ادامه دهید.

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

 

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

 

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 7 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا