درمانهایی برای علائم آنفولانزا
ابتلا به این بیماری چندان جالب نیست. اما چند روش درمانی برای علائم آنفولانزا وجود دارد و بسیاری از این درمانها، نتایج خوبی دارند.
اگر آنفولانزا دارید
این روشهای درمانی را به یاد بسپارید:
- مُسکنها: مُسکنهایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن برای کمک کردن به تسکین این علائم مورد استفاده قرار میگیرند. این علائم میتوانند شامل دردهای عضلانی ، سردرد و تب باشد.
- مواد ضد احتقان: این داروها میتوانند به گرفتگی و آبریزش بینی و فشار وارده بر سینوسها و گوشهای شما کمک کنند. هر نوعی از این ضد احتقانها میتواند عوارض جانبی داشته باشد، بنابراین قبل از مصرف داروها برچسب آنها را بخوانید.
- اکسپکتورانت: این نوع از داروها به کم کردن ترشحات سینوسی کمک کرده و سردرد و سرفه شما را تسکین میدهد. اگر نمیخواهید دارو مصرف کنید، میتوانید از قطرههای سرفه که حاوی عسل و لیمو هستند استفاده کنید تا به این صورت گلودرد وسرفه خود را تسکین دهید.
اخطار : کودکان و نوجوانان نباید برای بیماری خود آسپرین مصرف کنند. چرا که احتمال ایجاد سندروم کشنده رِی وجود دارد
مراقب باشید داروها را ترکیب نکنید. استفاده غیرضروری از داروها میتواند عوارض ناخواستهای را به همراه داشته باشد. بهتر است داروهایی را مصرف کنید که با بیماری شما هخوانی داشته باشند.
به اندازه کافی استراحت کنید. بدن شما در حال مبارزه با ویروس آنفولانزا است، از این رو باید به اندازه کافی استراحت کنید. مرخصی بگیرید، در خانه مانده و زودتر بهتر شوید. زمانی که تب دارید به محل کار یا مدرسه نروید.
همچنین باید به اندازه کافی مایعات مصرف کنید. آب، نوشیدنیهای ورزشی با قند پایین و سوپ میتواند به هیدراته ماندن شما کمک کند. مایعات گرم مانند سوپ و چای نیز می توانند گلو درد شما را تسکین دهند.
گزینههای درمانی مختلف دیگر برای آنفولانزا
بیشتر بیماریهای آنفولانزا به اندازهای خفیف هستند که میتوان آنها را در خانه درمان کرد.
وقتی علائم این بیماری را مشاهده کردید، ضروری است که در خانه بمانید و از تماس با دیگران خودداری کنید.
همچنین:
- به اندازه کافی مایعات بنوشید. مایعات میتوانند شامل آب، سوپ، و نوشیدنیهای بدون قند باشند.
- با استفاده از داروهای بدون نسخه میتوانید علائم آنفولانزا را تسکین دهید.
- برای جلوگیری از انتشار ویروس به سایر سطوح و افراد در خانه خود مدام دستانتان را بشویید.
- جلوی عطسه و سرفه خود را با دستمال کاغذی بگیرید و سریعاً دستمال کاغذیها را دور بیاندازید.
- به هنگام حضور در مکانهای عمومی صورت خود را با ماسک بپوشانید.
اگر علائم شما بدتر شدند با پزشک خود تماس بگیرید. احتمالاً پزشک برایتان داروهای ضدویروسی تجویز کند. هرچه زودتر این داروها را مصرف کنید، تاثیرگذاری آنها بیشتر خواهد بود. ۴۸ ساعت پس از دیدن اولین علائم، خوردن داروهای خود را شروع کنید.
اگر ابتلا به این بیماری برای شما ریسک دارد به محض دیدن اولین علائم با پزشک خود تماس بگیرید.
گروههایی که ابتلا به این بیماری برای آنها پر ریسک است عبارتند از:
- افرادی با سیستم ایمنی ضعیف
- افرادی که حامله هستند و یا دو هفته از زایمان آنها گذشته است
- افرادی که ۶۵ سال بیشتر دارند
- کودکان زیر ۵ سال (به طور کلی افراد ۲ ساله)
- افرادی که در مراکز نگهداری بیماریهای مزمن یا در خانه سالمندان زندگی میکنند
- افرادی که بیماریهای مزمنی از قبیل بیماریهای قلبی و ریوی دارند
آیا دارویی برای آنفولانزا وجود دارد؟
داروهای آنتی ویروس میتوانند بیماری آنفولانزا را درمان کنند. این داروها بدون نسخه نیستند. تنها با تجویز پزشک میتوانید این داروها را تهیه کنید.
داروهای آنتی ویروسی که برای درمان آنفولانزا به کار گرفته میشوند میتوانند علائم بیماری را نیز بهبود ببخشند. این داروها میتوانند دورهی این بیماری را یک الی دو روز کمتر کنند.
مصرف داروهای آنتی ویروس میتواند به بهبود این بیماری کمک کند اما این داروها عوارض جانبی نیز دارند. برای اینکه از ریسک مصرف این داروها مطلع شوید میتوانید با پزشک خود صحبت کنید.
تحقیقات نشان داده که اگر ۴۸ ساعت پس از مشاهده اولین علائم داروها را مصرف کنید تاثیر گذاری آنها بیشتر خواهد بود. اگر پس از این مدت داروهای خود را مصرف نکردید نگران نباشید. هنوز هم خوردن داروها میتواند به شما کمک کند.
اگر به دلیل بیماری در معرض خطر باشید باید این داروها را مصرف کنید. مصرف داروهای آنتی ویروس میتواند شما را در برابر عوارض این بیماری محافظت کند. عوارض بیماری آنفولانزا میتواند ذاتالریه یا عفونتهای دیگر باشد.
شک سریعاً از شما تست آنفولانزا بگیرد. در این شرایط پزشک داروهای ضدویروسی تجویز میکند تا از عوارض بیماری جلوگیری کند.
آیا روش درمانی طبیعی برای آنفولانزا وجود دارد؟
اگر آنفولانزا درمان نشود، بهبودی آن تا یک هفته به طول خواهد انجامید. طی این مدت میتوانید از روشهای درمانی مختلفی برای تسکین علائم خود استفاده کنید.
تجویز داروهای آنتی ویروس میتواند از شدت عفونت بکاهد. این داروها میتوانند دوره بیماری را کاهش دهند. برخی از روشهای درمانی OTC نیز میتوانند علائم را بهبود بخشند.
برخی از روشهای درمانی طبیعی برای تسکین علائم مناسب هستند. برای مثال برخی از راهکارهای مناسب برای تسکین گلودرد و سرفه عبارتند از: عسل، چای و سوپ گرم.
البته استراحت کردن نیز یکی از مهمترین کارهای ممکن برای بهبودی آنفولانزا یا هر ویروس دیگری است.
بدن شما برای اینکه بهتر شود سخت در حال مبارزه با بیماری است. در این چنین شرایطی بهتر است دست نگه داشته، استراحت کرده و بیشتر بخوابید تا سیستم ایمنی شما قدرت مبارزه با ویروسها را داشته باشد.
فصل آنفولانزا چه زمانی است؟
احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا طی فصول پاییز و زمستان بیشتر است. چرا که در این فصول با افراد بیشتری در ارتباط بوده و انواع مختلفی از بیماریها در این فصول عود میکنند. اگر به ویروس دیگری مبتلا باشید، احتمال آنفولانزا گرفتن شما بالاتر میرود، چرا که سایر عفونتها میتوانند سیستم ایمنی شما را ضعیف کرده و شما را نسبت به بیماریهای جدید آسیبپذیر کند.
آیا آنفولانزا مسری است؟
اگر به این بیماری مبتلا شده باشید بیماری شما مسری است؛ یعنی میتوانید بیماری خود را به افراد دیگر انتقال دهید.
بسیاری از افراد میتوانند این بیماری را یک روز قبل از نمایان شدن علائم به دیگران منتقل کنند. به عبارت دیگر حتی قبل از اینکه بدانید بیمار شدهاید نیز میتوانید بیماری را به افراد دیگر منتقل کنید.
احتمال دارد ۵ تا ۷ روز پس از نمایان شدن علائم نیز ویروس این بیماری را به سایر افراد منتقل کنید. کودکان میتوانند ویروس این بیماری را ۷ روز پس از مبتلا شدن نیز به سایر افراد منتقل کنند.
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند برای مدت طولانیتری با این بیماری درگیر هستند.
اگر به آنفولانزا مبتلا شدهاید یا علائم آن را دارید در خانه بمانید. کارهای لازم برای جلوگیری از انتشار ویروس را انجام دهید. اگر بیماری شما تشخیص داده شد، سایر افراد را در جریان بگذارید.
دوره کمون یا نقاهت آنفولانزا چقدر است؟
دوره کمون معمول برای این بیماری در حدود ۱ الی ۴ روز است. کمون به دورهای گفته میشود که طی آن ویروس در بدن مانده و رشد میکند.
احتمال دارد طی این دوره هیچ علائمی از خود نشان ندهید. این بدان معنا نیست که نمیتوانید این بیماری را به فرد دیگری منتقل کنید. بسیاری از افراد میتوانند یک روز قبل از ظهور علائم، بیماری را به فرد دیگری منتقل کنند.
میلیونها قطره کوچک منتشر شده به هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن میتوانند ویروس را گسترش دهند. این قطرات میتوانند از طریق بینی، دهان و چشمها وارد بدن شوند.
با لمس سطح آلوده به ویروس و سپس لمس بینی، دهان و چشمها نیز احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا وجود دارد.
چه چیزی سبب آنفولانزا میشود؟
این بیماری ویروسی است که به شیوههای مختلفی گسترش پیدا میکند. میتوانید طی تماس با فرد آلوده به این ویروس که علائم آنفولانزا را دارد (از طریق عطسه، سرفه، صحبت کردن) بیمار شوید.
ویروس این بیماری قادر است تا ۲ الی ۸ ساعت بر روی سطح زنده بماند. بنابراین اگر فرد مبتلا این سطوح را لمس کند (سطوحی مانند دستگیره در و کیبورد) و پس از آن شما این سطوح را لمس کنید، احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوید.
وقتی ویروس روی دستان شما باشد، میتواند از طریق لمس دهان، چشمها و بینی وارد بدن شود.
شما میتوانید خود را در مقابل بیماری آنفولانزا واکسینه کنید. دریافت واکسن سالانه آنفولانزا میتواند بدن شما را برای رویارویی با ویروس آماده کند. اما ویروس آنفولانزا به صورت مداوم در حال تغییر است. به همین دلیل باید به صورت سالیانه (علیالخصوص زمانی که با بیماری کوید ۱۹ روبرو هستیم) این واکسن را دریافت کنید.
در صورتی که پس از تزریق واکسن به سویه دیگری از بیماری آنفولانزا مبتلا شوید. بیماری شما به دلیل دریافت واکسن ضعیفتر خواهد یود.
این چنین وضعیتی به دلیل مشابه بودن دیواره مشابه سویههای آنفولانزا (دیواره حفاظتی) است؛ یعنی واکسن آنفولانزا میتواند در مقابل آنها عمل کند.
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۵۱۸۹ انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.
آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.
آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت
شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲