علائم و راه های تشخیص سرطان سینه چیست؟

احساس دردی تیز در ناحیه سینه ها، که با حساس و بیشتر شدن ان ممکن است عذاب آور شود. این علائم ممکن است افراد را در مراجعه به پزشک ترغیب کند. معمولا اولین چیزی که مردان و زنان در در مواجهه با این درد به ذهنشان خطور میکند وجود یک توده در سینه شان میباشد. در این مقاله علائم و همچینین راه های تشخیص سرطان سینه را مرور میکنیم.
سرطان سینه یا همان سرطان پستان به طور معمول هیچ نشانه ای را در مراحل اولیه ایجاد تومور از خود بروز نمیدهند و تشخیص به موقع آن میتواند فرد بیمار را از یک قربانی به یک نجات یافته تغییر بدهد. در جوامع و کشورهایی که زنان معاینات شخصی ماهانه را جدی گرفته و این مسائل را با پزشک خود در میان میگذارند سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شده و این موضوع کار درمان را ساده تر میکند.
سرطان سینه چیست و چگونه آغاز میشود؟
سرطان سینه ناشی از رشد خارج از قاعده سلول های غیرطبیعی در سینه بیمار است. در هر دو نوع تومورهای خوش خیم و بدخیم، رشد سریع و زیاد سلول ها عامل اصلی ایجاد سرطان است. روند زیاد شدن سلول ها در تومورهای خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف می شود،اما در تومورهای بدخیم این رشد به صورت غیر قابل مهار ادامه می یابد تا حدی که در صورت عدم درمان، تمامی قسمت های بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار می اندازد.
شایع ترین نوع سرطان سینه، سرطان از منشاء مجاری شیری است و از آنجا که این نوع بافت بیشتر در یک چهارم بالایی و خارجی پستان وجود دارد، در حدود نیمی از سرطان های سینه در ربع فوقانی و خارجی آن یافت می شوند.
نشانه های سرطان سینه
دلایل ابتلا به سرطان سینه
علل دقیق سرطان سینه مشخص نیست، اما بعضی عوامل احتمال سرطان را افزایش میدهد، برخی از این عوامل قابل پیش گیری هستند.
سن
خطر سرطان سینه با زیاد شدن سن ارتباط مستقیم دارد. در ۲۰ سالگی احتمال سرطان سینه در دهه آینده ۰.۶ درصد و در سن ۷۰ سالگی این رقم ۳.۸۴ درصد افزایش مییابد.
ژنتیک
اگر یکی از نزدیکان سرطان سینه داشته باشد احتمال آن بالاتر است. در زنانی که ژن های BRCA1 و BRCA2 را حمل می کنند خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان و یا هر دو بیشتر است. این ژن ها ارثی هستند.علاوه بر آنها، TP53 ژن دیگری است که با خطر سرطان سینه بیشتر مرتبط است.
سابقه سرطان سینه یا تومورهای سینه
خانم هایی که سابقه سرطان پستان را دارند با احتمال بیشتری دوباره با آن روبرو میشوند. این موضوع حتی در افراد مبتلا به تومور خوش خیم نیز صدق میکند.
بافت متراکم سینه
سرطان سینه در افراد با سینه های با بافت متراکم تر بیشتر دیده شده است.
قرار گرفتن در معرض استروژن و شیردهی
قرار گرفتن در معرض استروژن به مدت طولانی خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. این مسئله می تواند به دلیل شروع زودهنگام پریودی یا دیر وارد شدن به یائسگی باشد. بین این زمان ها، مقدار استروژن به سطح بالاتری در بدن میرسد.
شیردهی به خصوص به مدت بیش از ۱ سال، به دلیل کاهش سطح استروژن احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد.
وزن بدن
در زنان دارای اضافه وزن یا چاقی، پس از یائسگی ممکن است به دلیل بالا بودن سطح استروژن و مصرف قند بالا احتمال سرطان سینه افزایش یابد
مصرف الکل
به نظر میرسد میزان بالای مصرف الکل به طور منظم تاثیرات زیادی بر این بیماری دارد.مطالعات نشان میدهد که زنانی که بیش از ۳ بار نوشیدنی در روز مصرف میکنند ۱.۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری باشند.
درمان هورمونی
استفاده از داروهای جایگزین هورمونی و قرص های ضد بارداری خوراکی با توجه به افزایش میزان استوژن به سرطان سینه مرتبط است.
ایمپلنت های زیبایی
زنان با ایمپلنت های مصنوعی سینه که مبتلا به سرطان سینه هستند. بیشتر در معرض مگ ناشی از این بیماری هستند و در مقایسه با دیگر زنان ، احتمال ابتلا به این بیماری ۲۵ درصد بیشتر است.
توجه – از تخفیف ویژه بهره مند شوید
در آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، آزمایشات درصورت دریافت کارت عضویت با ده درصد تخفیف ارائه می گردد. مراجعین عزیز می توانند به هنگام اولین مراجعه خود به آزمایشگاه، از آزمایشگاه درخواست کارت عضویت نمایند که تخفیفات در مراجعات بعدی ایشان به صورت مادام العمر اعمال می گردد.
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل در مشهد می باشد.
علانم و نشانه های احتمالی سرطان سینه
کم کردن وزن بدون دلیل
وزن کم کردن بدون دلیل یکی از نشانه های سرطان سینه است. درست است که کاهش وزن و لاغری برای خانم ها خوشحال کننده است، اما توجه داشته باشید که این لاغری باید در اثر رژیم غذایی درست و تلاش اتفاق بیافتد. کاهش وزن ناگهانی و بدون دلیل می تواند نشان دهنده ی وجود مشکلی در بدن باشد. اگر به طور ناگهانی و بدون دلیل مشخصی، پنج کیلوگرم و یا بیشتر وزن کم کردید، به پزشک مراجعه کرده و وضعیت خود را بررسی کنید.
وجود گره ها یا ندول در سینه
اکثر گره ها یا همان ندول ها خوش خیم هستند و مشکلی ایجاد نمی کنند. اما بهتر است کمی محتاط تر باشید. برخی از خانم های همیشه نگران، هر نوع گره ای را که در سینه لمس می کنند، علامت سرطان پستان می دانند. در صورتی که هر گره ای نشان دهنده ی سرطان نیست و احتمالا علامت وجود کیست پستان است. در هر حال بهتر است یک پزشک متخصص، این قبیل مسائل را بررسی کند.
مشکلات پوستی در ناحیه ی سینه
در صورت وجود تومور در سینه، پوست این منطقه نیز دچار تغییراتی شده و علائمی در آن ظاهر می شود. در بین این علامت ها می توان به بروز قرمزی، کهیر، تغییر رنگ و یا سلولیت اشاره کرد.
خونریزی های غیر طبیعی زنانه
هر نوع خونریزی که خارج از عادت ماهانه بروز کند، باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد، چون می تواند جزو اولین علائم سرطان سینه یا بیماری های دیگر باشد.
معمولا خانم هایی که دچار چنین مشکلی هستند، تجربه ی خونریزی های جزئی از ناحیه ی نوک سینه ها را نیز دارند. در هر صورت اگر دچار خونریزی غیر عادی شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید
تغییر در شکل یا بافت سینه ها
هر گونه تغییر در شکل یا بافت سینه ها باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد. به این ترتیب که هر گونه قرمزی یا بروز فرورفتگی های کوچک در پوست پستان و غیره می تواند نشان دهنده ی وجود بیماری سرطان سینه باشد.
احساس خستگی بیش از حد
یکی دیگر از علائم سرطان سینه احساس خستگی دائم است. بدون شک، زندگی کردن در شهرهای بزرگ با این میزان ترافیک، آلودگی هوا، استرس، دغدغه های روزمره، کار در بیرون منزل و همچنین کارهای خانه باعث خستگی می شود. این نوع خستگی کاملا طبیعی است. اما مشکل زمانی است که این خستگی مزمن شود و حتی بعد از استراحت کافی نیز برطرف نشود. در این صورت بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.
درد در سینه ها
معمولا در مراحل اولیه ی ابتلا به بیماری سرطان سینه، خانم ها در حین لمس سینه دردی احساس نمی کنند، اما زمانی که بیماری به مرحله ی پیشرفته رسیده باشد، سینه ها حساس و دردناک می شوند. البته حواستان باشد نباید این درد را با درد ناشی از سندرم قاعدگی یا عفونت و ورم پستان اشتباه بگیرید. درد سینه قبل از عادت ماهانه، امری طبیعی است.
ترشحات سینه
در اکثر موارد ترشحاتی که از سینه ها خارج می شوند، مشکل زا نیستند و بعد از چند روز تمام می شوند. اما اکثر خانم هایی که دچار سرطان سینه شده اند، تجربه ی مشاهده ی ترشحات چرکی و بدبویی از نوک سینه ها را داشته اند.
تغییراتی در سایز سینه ها
تغییرات ایجاد شده در اندازه ی سینه ها می تواند نشان دهنده ی وجود سرطان باشد. اگر احساس می کنید سینه های تان ملتهب و ورم کرده و یا به اندازه غیرعادی در آمده است، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
به عنوان سخن پایانی میتوان به این اشاره کرد که جای اضطراب و نگرانی وجود ندارد. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی پزشکان توانسته اند در درمان سرطان سینه روش های نوینی را روی کار بیاورند. بهتر و لازم است بعد از دیدن این علائم در بدن خود غفلت نکرده و به پزشک مربوطه مراجعه نماییم تا از مراحل درمان این بیماری برای ما آسان تر شود.
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۵۱۸۹ انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.
آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.
آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت
شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل در مشهد می باشد.