سرطان

راههای درمان سرطان لوزالمعده

اگر سلول‌های سرطانی لوزالمعده به‌موقع درمان نشوند یا جلوی تکثیر آن‌ها گرفته نشود، می‌توانند به رگ‌های خونی، اندام‌های مجاور و دیگر قسمت‌های بدن انتشار یابند.

درمان سرطان لوزالمعده با جراحی

جراحی و درمان سرطان لوزالمعده در مواردی مفید واقع می‌شود که بیماری به‌موقع تشخیص داده شده باشد. برداشتن تومور سرطانی تنها قبل از انتشار و درگیر کردن دیگر اندام‌ها امکان‌پذیر است.

برای درمان سرطان پانکراس می‌توان بسته به موقعیت، شدت و وخامت تومور، از انواع روش‌های جراحی کمک گرفت.

روش ویپل (پانکراتودئودنکتومی)

روش ویپل یک شیوه درمانی پیچیده و دشوار محسوب می‌شود که به معنی برداشتن بخشی از لوزالمعده، به همراه بخشی از روده کوچک و کیسه صفرا است.

این روش بیشتر در درمان بخش سرطان‌هایی کاربرد دارد که قسمت سر (راس) پانکراس را درگیر می‌کنند. علاوه بر این، می‌توان از روش ویپل برای درمان مشکلات دیگر پانکراس، مجاری صفراوی و روده کوچک بهره برد.

جراحان و متخصصان پس از برداشتن تومور و قسمت‌های درگیر، بخش‌های سالم باقی مانده از دستگاه گوارش را به دیگر بخش‌ها پیوند می‌دهند.

پانکراتکتومی دیستال

پانکراتکتومی دیستال یک عمل طولانی وپیچیده است که مخصوص برداشتن تومورهای سرطانی درگیرکننده دم و تنه لوزالمعده است. در این روش ممکن است بسته به میزان گسترش تومور، طحال، روده، بخشی از معده، کلیه سمت چپ، غده آدرنال سمت چپ و دیافراگم سمت چپ نیز برداشته شود.

پانکراتکتومی کامل

این نوع عمل جراحی، بسته به صلاحدید پزشک، در مواردی انجام می‌شود که شرایط تومورو خیم است. در روش پانکراتکتومی کامل بخشی از روده کوچک، بخشی از معده، طحال، کیسه صفرا، مجاری صفراوی و غدد لنفاوی مجاور پانکراس برداشته می‌شوند.

شیمی درمانی

در این روش برای از بین بردن سلول‌های سرطانی، داروهای ضد سرطان لوزالمعده به بیمار تزریق می‌شود. شیمی درمانی خود عوارضی مانند:

  • ریزش مو
  • تهوع
  • کم‌خونی
  • عفونت
  • کبودی
  • مشکلات جنسی و باروری
  • مشکلات عصبی و مشکلات مشابه را به همراه دارد.
مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
نوتروپنی چیست؟ علت و راههای درمان آن

پرتو درمانی

پرتو درمانی به منظور تخریب سلول‌های سرطانی انجام می‌شود. در این روش برای نابودی سلول‌های سرطانی از پرتوهای پرقدرت اشعه ایکس استفاده می‌کنند.

  • درمان نئو ادجوان. گاهی از این روش قبل از عمل جراحی یا همراه با شیمی درمانی استفاده می‌شود.
  • درمان ادجوان. گاهی پس از جراحی و درمان سرطان، برای اطمینان از عود نکردن دوباره سلول‌های سرطانی، از این روش کمک می‌گیرند.

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی یک نوع درمان بیولوژیکی است. این درمان در تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه بهتر بدن با بیماری‌ها کاربرد دارد.

درمان سرطان لوزالمعده با طب سنتی

طب سنتی بیشتر روی پیشگیری از سرطان پانکراس تاکید دارد. مواردی که خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده یا سرطان‌های دیگر را تشدید می‌کنند، باید تا جای ممکن از روند زندگی افراد حذف شوند.

از طرفی مواردی که قدرت ایمنی بدن را افزایش داده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند، باید در سبک زندگی گنجانده شوند.

به‌عنوان مثال باید به مصرف مواد غذایی حاوی:

  • فیبر (سبزیجات)
  • کلسیم (لبنیات)
  • روی (مغزها)
  • ویتامین A (هویج، زردآلو و غیره)
  • و ویتامین B (سبوس گندم و جو) در برنامه غذایی توجه کرد.

آیا سرطان لوزالمعده درمان قطعی دارد؟

اگر جایگاه تومورها در قسمت سر پانکراس باشد، از طرق جراحی و غیره، درمان قطعی این بیماری امکان‌پذیر است.

اما اگر تومور تمام لوزالمعهده را درگیر مرده باشد و به اندام‌های دیگر انتشار یافته باشد، بیمار با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

به‌عنوان مثال باید پانکراس به‌طور کامل برداشته شود و بیمار برای تنظیم قند خون خود، از انسولین کمک بگیرد. در چنین مواردی نمی‌توان به درمان قطعی امیدوار بود.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
بهترین زمان مصرف ویتامین ها

نکاتی که در مورد سرطان لوزالمعده باید بدانیم

  • درباره طول عمر بیماران سرطان پانکراس باید بگوییم که متاسفانه حدود ۷۱ درصد از مبتلایان به سرطان لوزالمعده، در سال اول تشخیص جان خود را از دست می‌دهند.
  • سرطان لوزالمعده بین مردان و زنان به یک اندازه شایع است و بیشتر بین افراد مسن ۷۵ سال به بالا مشاهده می‌شود.
  • کاهش وزن، درد و زردی جزو عوارض اصلی سرطان لوزالمعده محسوب می‌شوند که با توجه به شدت بیماری در افراد مختلف متفاوت است.
  • هزینه درمان و مقابله با سرطان لوزالمعده، بسته به میزان گسترش آن، زمان لازم برای درمان و توانایی سیستم ایمنی بیمار کاملا متفاوت است.
  • بهتر است بعد از درمان نیز تحت نظر پزشک بمانید تا متخصص بتواند از بازگشت مجدد سلول‌های سرطانی احتمالی اطلاع یافته و سریعا جلوی رشد آن‌ها را بگیرد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر هر کدام از عوارض این بیماری را مشاهده کردید، قطعا بهترین کار مراجعه به پزشک است. علائم به وجود آمده در بدن ممکن است به دلایل دیگری بروز کرده باشند، پزشکان با بررسی دقیق، شما را از منشا این علائم مطمئن می‌کنند. متخصص آنلاین گوارش یا انکولوژیست‌ها می‌توانند در این موضوع به شما کمک کنند.

با این حال نکته محرز و ساده‌ای که بهتر است همگی رعایت کنیم، پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان، از جمله سرطان لوزالمعده است. رژیم غذایی مناسب و سالم، مصرف نکردن دخانیات، حفظ وزن و در مجموع سبک زندگی بهتر، این بیماری منحوس را تا حدود زیادی از ما دور می‌کند.

اگر به هر دلیلی به این بیماری گرفتار شدید، بعد از مراجعه به پزشک، طبق توصیه‌های او عمل کنید و با روحیه قوی، در مسیر درمان قدم بردارید.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
عوامل پرخطر در سرطان مری

در این مطلب سعی کردیم توضیحات کاملی درباره بیماری سرطان لوزالمعده، علل، علایم و راه‌های درمان آن ارائه دهیم

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

 

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

 

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =

دکمه بازگشت به بالا