سرطان

سرطان خون چیست؟

سرطان خون به نوعی از بیماری گفته می شود که در اثر آن رشد و تکثیر سلول ها از کنترل بدن خارج شده و شکل گیری تومور و یا توده یاخته (سلول های سرطانی) در بدن آغاز می شود. به زبانی ساده تر می توان گفت که در این نوع بیماری سلول های نافرمان، خود را در دستگاه گردش خون انسان جای داده و شروع به آسیب رساندن به بافت ها و اندام های بدن می کنند.

همان طور که می دانید تولید و جدا نمودن سلول های خونی بدن بر عهده مغز استخوان و گره های لنفاوی می باشد که در واقع نقطه شروع و آغاز بیماری سرطان خون نیز در مغز استخوان و گره های لنفاوی می باشد. سرطان خون هنوز علت مشخصی ندارد و معلوم نیست که چه عواملی باعث شکل گیری این بیماری در بدن می شود اما می توان گفت که ژنتیک و محیط زندگی نقش بسیار مهمی در به وجود آمدن این بیماری ایفا می کنند. افراد مبتلا به سرطان خون، ممکن است علایمی همچون خستگی، بی حالی، خونریزی های غیر عادی عفونت های مداوم، ایجاد کبودی در بدن، تورم غدد لنفاوی را تجربه کنند.

انواع سرطان خون

نقطه شروع بیماری سرطان خون در سلول های بنیادی مغز استخوان می باشد. مغز استخوان بافتی بسیار نرم و اسفنجی دارد که مرکز تولید سلول های خونی نیز در این محل می باشد. خون دارای سه بخش شامل گلبول های سفید، گلبول های قرمز و پلاکت ها است که وظیفه دفاع از بدن در برابر بیماری ها بر عهده گلبول های سفید می باشد. گلبول های قرمز وظیفه اکسیژن رسانی به بافت های بدن و جمع آوری مواد زاید از بافت های بدن را بر عهده دارد. پلاکت ها نیز انعقاد خون را انجام می دهند. سرطان خون به دو نوع لوسمی و لنفوم تقسیم بندی می شود.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
سرطان کولورکتال و دانستنی های آن

سرطان لنفوم

به سرطان سیستم لنفاوی لنفوم گفته می شود و همچنین به عبارتی دیگر لنفوم مجموعه ای از تومور های یاخته های خونی می باشد که به وسیله لنفوسیت ها ایجاد می شود. این بیماری ممکن است علایمی همچون بزرگ شدن غدد لنفاوی، تب، تعریق بیش از حد، خارش،  کاهش وزن و خستگی را به همراه داشته باشد. لوسمی نقطه آغاز سرطان لوسمی به طور معمول در مغز استخوان می باشد که این بیماری موجب افزایش تعداد گلبول های سفید در خون شده و این گلبول ها به صورت غیر طبیعی شروع به رشد می کنند.

در واقع در مرحله ای که گلبول های سفید مورد نظر هنوز مراحل رشد و شکل گیری خود را به طور کامل طی نکرده اند بلاست یا لوسمی نامیده می شوند.این سلول ها نمی توانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند و با سلول های عادی خون بسیار متفاوت هستند که در نتیجه عدم کارکرد صحیح این سلول ها، تولید سلول های سفید خون  متوقف شده و توانایی فرد در برابر بیماری ها به طور کامل از بین می رود. علاوه بر موارد ذکر شده، سلول‌های لوسمی باعث ایجاد اختلال در سایر سلول های خون از جمله گلبول های قرمز و پلاکت می‌گردد.

بنابراین فرد بیمار با علایمی همچون ضعف سیستم ایمنی، ایجاد کم خونی و ایجاد اختلال در انعقاد خون مواجه می شود. علایم مهم این بیماری شامل مواردی نظیر خونریزی، کبود شدگی، خستگی مداوم و شدید، تب و افزایش عفونت می باشند. هنوز دلیل مشخصی برای ایجاد لوسمی در بدن وجود ندارد اما عوامل ژنتیکی و محیطی نمی توانند در ایجاد این بیماری بی تاثیر باشند.

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 5 =

دکمه بازگشت به بالا