آزمایش ادرار

چه زمانی آزمایش کشت ادراری توصیه می شود؟

آزمایش کشت ادرار (UC) چیست

آزمایش کشت ادرار برای تشخیص عفونت ادراری و شناسایی باکتری یا مخمر که باعث عفونت می شود استفاده می شود. این آزمایش برای تعیین اینکه کدام آنتی بیوتیک رشد میکروب ایجاد کننده عفونت را مانع می شود استفاده می شود. نتایج به متخصص مراقبت های بهداشتی کمک می کند داروهای مورد نظر را تجویز کند.

ادرار توسط کلیه تولید می شود، یک جفت ارگان لوبیا شکل که در انتهای قفسه سینه در دو طرف پشت قرار دارد. کلیه ها خون را تصفیه می کنند و ادرار، مایع زرد، را تولید می کنند تا عروق را از بدن خارج کنند. ادرار از طریق لوله هایی که از کلیه ها به مثانه منتقل می شوند، جایی که به طور موقت ذخیره می شود، و سپس از طریق مجرای ادرار خارج می شود. ادرار به طور کلی استریل است، اما گاهی باکتری یا، به ندرت، مخمر می تواند از پوست خارج از مجرای ادرار حرکت کند و به سیستم ادراری مهاجرت کند و عفونت ادراری ایجاد شود.

بیشتر عفونت ادراری ها بدون عارضه هستند و به راحتی درمان می شوند. با این حال، اگر به آنها توجه نشود، عفونت ممکن است از طریق حفره ها و کلیه ها گسترش یابد. عفونت کلیه خطرناک است و می تواند منجر به آسیب دائمی کلیه شود. در برخی موارد عفونت مجاری ادراری ممکن است منجر به عفونت در جریان خون شود که می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا سایر بیماری هایی که کلیه ها را تحت تاثیر قرار می دهند، مانند دیابت یا سنگ کلیه، و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، ممکن است مستعد ابتلا به عفونت ادراری مکرر، تکراری و یا پیچیده باشند.

 

چه زمانی کشت ادراری توصیه می شود؟

کشت ادراری زمانی توصیه می شود که فرد علائم عفونت مجاری ادراری را نشان می دهد، نظیر:

  •  تمایل قوی و پایدار برای ادرار کردن
  •  احساس سوزش در هنگام ادرار
  •  ادرار مات با بوی شدید
  • درد کمر
مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
تست های غربالگری دوران بارداری کدامند؟

افراد مبتلا به عفونت ادراری ممکن است در کمر احساس فشار داشته باشند و مقدار کمی خون در ادرار مشاهده کنند. اگر عفونت ادراری شدید باشد و یا به کلیه ها گسترش یافته باشد، ممکن است باعث درد، تب بالا، لرز، تهوع یا استفراغ شود.

گاهی اوقات آنتی بیوتیک ها بدون نیاز به کشت ادراری برای زنان جوان با علائم و نشانه های عفونت ادراری تجویز می شوند. اگر سوء ظن عفونت پیچیده وجود داشته باشد یا نشانه ها به درمان اولیه پاسخ ندهند، کشت ادرار توصیه می شود.

به زنان باردار بدون هیچ نشانه ای توصیه می شود در طول سه ماهه اول یا اولین مراجعه قبل از زایمان باکتری های موجود در ادرار را بررسی کنند. این باکتری ها می تواند بر سلامت نوزاد اثر بگذارد.

تفسیر آزمایش کشت ادرار چگونه است؟

نتایج کشت ادرار اغلب در ارتباط با نتایج آزمایش ادرار و با توجه به نحوه جمع آوری نمونه و اینکه آیا علائم وجود دارد، تفسیر می شود.  به طور معمول، حضور یک نوع باکتری در حال رشد در تعداد کلنی های بالا کشت مثبت ادرار محسوب می شود. برای نمونه های تمیز که به درستی جمع آوری شده اند، کشت با بیش از ۱۰۰،۰۰۰ کلنی تشکیل واحد CFU) / mL ) از یک نوع باکتری معمولا نشان دهنده عفونت است. در برخی موارد، با وجود این که عفونت وجود دارد، ممکن است تعداد قابل توجهی از باکتری ها وجود نداشته باشد.

گاهی اوقات تعداد کمتر (۱۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ CFU / mL) ممکن است عفونت را مشخص کند، به خصوص اگر علائم وجود داشته باشد. به همین ترتیب، برای نمونه های جمع آوری شده با استفاده از یک تکنیک که آلودگی را به حداقل می رساند، مانند نمونه ای که با یک کاتتر جمع آوری می شود، نتایج ۱۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ CFU / mL ممکن است قابل توجه باشد.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
آزمایش تستسترون در آقایان و مقادیر نرمال در آن

اگرچه انواع باکتری ها می توانند عفونت ادراری را ایجاد کنند، بیشتر آنها به علت اشرشیاکلی، باکتری هایی هستند که در دستگاه گوارش معمول هستند و به طور مداوم در مدفوع یافت می شوند. سایر باکتری هایی که ممکن است UTI ها را ایجاد کنند عبارتند از گونه های Proteus، Klebsiella، Enterococcus و Staphylococcus . گاهی اوقات UTI ممکن است به دلیل مخمر، مانند Candida albicans باشد؛ اورتریت اغلب به علت بیماری های منتقله از راه جنسی مانند هرپس، کلامیدیا یا گونوره است.

یک کشت که به عنوان “رشد در ۲۴ یا ۴۸ ساعت” گزارش شده است معمولا نشان می دهد که عفونت وجود ندارد. اگر نشانه ها همچنان ادامه داشته باشند، با این وجود، ممکن است یک نمونه ادرار در یک نمونه دیگر تکرار شود تا حضور باکتری ها در شمار کلنی های پایین یا سایر میکروارگانیسم هایی که ممکن است باعث این علائم شود را دنبال کند. وجود گلبول های سفید و تعداد کم میکروارگانیسم ها در ادرار یک فرد ، وضعیتی است که به عنوان سندرم حاد یرترال شناخته می شود.

اگر یک کشت رشد چندین نوع باکتری را نشان دهد، احتمال دارد که این رشد ناشی از آلودگی باشد. اگر نشانه ها همچنان ادامه داشته باشند، پزشک ممکن است یک نمونه تکراری را که به طور دقیق جمع آوری شده است، درخواست کند. با این حال، اگر یک نوع باکتری در شمار کلونی های بالاتری نسبت به دیگران وجود داشته باشد، به عنوان مثال، ۱۰۰،۰۰۰ CFU / mL در مقابل ۱۰۰۰ CFU / mL، سپس برای شناسایی باکتری های غالب می توان آزمایش های بیشتری استفاده کرد.

اگر یک کشت مثبت باشد، ممکن است آزمایش حساسیت برای هدایت درمان انجام شود. هر گونه عفونت باکتریایی ممکن است جدی باشد و اگر درمان نشود، می تواند به سایر نقاط بدن گسترش یابد. درد اغلب اولین شاخص عفونت است. درمان سریع، معمولا با آنتی بیوتیک، به کاهش درد کمک می کند.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
سندرم آسپرگر چیست؟ علل و راههای درمان آن

چه نوع باکتری در ادرار یافت می شود؟

شایع ترین عفونت ادراری  به طور عمده در زنان رخ می دهد و بر مثانه و مجرای ادرار تأثیر می گذارد. عفونت مثانه (سیستیت). این نوع UTI معمولا توسط Escherichia coli (E.coli)، نوعی از باکتری است که معمولا در دستگاه گوارش یافت می شود، ایجاد می شود.

منظور از باکتری در ادرار چیست؟

باکتریوری بدون علامت به معنای داشتن باکتری در ادرار است، اما شما هیچ علائمی از عفونت ندارید. … تعداد کمی از باکتری ها ممکن است در ادرار افراد سالم یافت شود. این باکتری ها بی ضرر می باشند. با این حال، سطح معینی از باکتری می تواند به این معنی باشد که مثانه، مجرای ادرار یا کلیه آلوده است.

چگونه می توانم عفونت ادراری را بدون آنتی بیوتیک درمان کنم؟

برای درمان عفونت ادراری بدون آنتی بیوتیک، افراد می توانند از داروهای خانگی زیر استفاده کنند:

  1.  هیدراته ماندن بدن. مصرف آب آشامیدنی به طور مرتب به درمان عفونت ادراری کمک می کند. …
  2.  زمانی که نیاز به ادرار کردن دارید، ادرار کنید. …
  3.  آب کرفس بنوشید. …
  4.  از پروبیوتیک استفاده کنید. …
  5.  ویتامین C به اندازه کافی دریافت کنید …
  6.  منطقه تناسلی را از جلو به عقب بشویید. …
  7.  بهداشت جنسی را رعایت کنید.

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

 

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

 

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا