کرونا

میزان شیوع امیکرون چقدر است؟

امیکرون پنجمین واریانت بعد از واریانت‌های آلفا، بتا، گاما و دلتا است که توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان واریانت نگران‌کننده اعلام شد. سازمان جهانی بهداشت، واریانت جدید از ویروس کرونا را پس از بررسی اطلاعات اولیه از آفریقای جنوبی در لیست واریانت‌های نگران‌کننده (Variant of concern) خود قرار داد.

اطلاعات اولیه از ریسک بالای عفونت مجدد با این واریانت در مقایسه با واریانت‌های قبلی حکایت دارد. اولین بار در آفریقای جنوبی، بوتسوانا، هنگ‌کنگ و چند کشور دیگر مواردی از ابتلای به امیکرون شناسایی شد.

انتشار کرونا امیکرون در کشورهای دیگر

موارد ابتلا به امیکرون در کشورهای آفریقای جنوبی، بوتسوانا، هلند، پرتغال، بریتانیا (انگلستان و اسکاتلند)، استرالیا، هنگ کنگ، کانادا، دانمارک، اتریش، ایتالیا، بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، سوئد، اسپانیا و آلمان تایید شده است.

در بریتانیا بررسی صدها مورد مشکوک اُمیکرون در حال انجام است که تست کووید-۱۹ برخی از آن‌ها قبل از گزارش اولین مورد اُمیکرون از آفریقا مثبت بوده است.

جهش‌های کرونا امیکرون

بیش از ۳۰ جهش در پروتئین اسپایک گزارش شده، تعدادی که بیش از دوبرابر جهش‌های واریانت دلتا است. همین موضوع چالش‌برانگیز باعث بحث درباره تاثیر این نوع جهش‌یافته کرونا بر وضعیت پاندمی در چند ماه آینده شده است.

هنوز اطلاعات دقیق‌تری درباره رفتار نوع امیکرون کرونا موردنیاز است و باید در انتظار بررسی‌های بیشتر درباره این واریانت باشیم؛ اما، این نوع از جهش‌ها در انواع قبلی ویروس کرونا، موجب افزایش در سرعت انتقال، عفونت‌زایی و فرار از پاسخ ایمنی شده است.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
مراکز معاینه و انجام تست رایگان کرونا

این نگرانی وجود دارد که جهش‌ها ممکن است باعث مقاومت بیشتر در برابر آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده پس از تزریق دوزهای قبلی واکسن کرونا ‌شود.

قدرت انتقال نوع امیکرون

مشخص نیست که امیکرون توانایی انتقال بیشتری نسیت به واریانت های قبلی از جمله نوع دلتا دارد یا نه. تعداد موارد ابتلای کرونا در آفریقای جنوبی (اولین محل شناسایی امیکرون) صعودی است، اما مطالعات اپیدمیولوژیک نشان خواهد داد که این افزایش موارد ابتلا به دلیل خود نوع امیکرون است یا عوامل دیگری در آن موثر است.

رابطه بیماری شدید کرونا با امیکرون

امکان بیماری شدید با همه انواع قبلی ویروس مانند نوع دلتا وجود داشته است. میزان شدت بیماری با ویروس کرونای امیکرون نسبت به انواع دیگر ویروس مانند دلتا هنوز روشن نیست. برای فهمیدن میزان شدت بیماری با یک نوع ویروس باید از چندین روز تا چند هفته صبر کرد تا روند بیماری مشخص شود.

اطلاعات اولیه از آفریقای جنوبی نشان داده که میزان بستری‌ها نیز در حال افزایش است. اما این میتواند به دلایل دیگری جز عفونت با امیکرون باشد مانند افزایش تعداد کل موارد ابتلای کرونا. نکته‌ای که نباید نادیده گرفت پایین بودن نرخ پوشش واکسیناسیون در آفریقای جنوبی در مقایسه با دیگر کشورهای جهان (اندکی بیش از ۲۴%) است.

تفاوت علائم عفونت با کرونای امیکرون

اولین گزارش‌ها از کرونای امیکرون از میان دانشجویان بوده که به دلیل سن پایین‌تر معمولاً علائم خفیف با کرونا نشان می‌دهند. اطلاعات بیشتری برای قضاوت درباره تفاوت و شدت علائم در عفونت با این نوع ویروس کرونا نسبت به بقیه انواع مانند دلتا لازم است.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
با این 4 کار استرس بعد کرونا را کاهش بده

تاثیر ایمنی ناشی از واکسن و ابتلای قبلی بر کرونای امیکرون

شواهد اولیه نشان می‌دهد که ممکن است خطر عفونت مجدد با Omicron افزایش یابد، این یعنی افرادی که قبلاً بیماری کرونا داشته‌اند، می‌توانند راحت‌تر با Omicron دوباره آلوده شوند. اطلاعات فعلی در مقایسه با واریانت‌های دیگر ویروس، محدود است.

اگرچه باید منتظر نتایج تحقیقات بیشتر درباره کرونای امیکرون باشیم، آنچه مسلم است این است که تا این زمان، واکسن‌ها در کاهش بیماری‌های شدید و مرگ بر اثر موج قبلی ناشی از کرونای دلتا، کارآمد بوده‌اند و واکسن‌ها محافظت قابل‌قبولی در برابر بیماری شدید و بستری یا مرگ‌ومیر ایجاد می‌کنند.

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 5 =

دکمه بازگشت به بالا