انواع روشهای درمان بیماری التهابی روده
هدف از درمان بیماری التهابی روده، کاهش التهاب است. روشهای درمانی ممکن است نه تنها به تسکین علائم بلکه به بهبودی طولانیمدت و کاهش خطرات عوارض کمک کنند. درمان التهاب روده معمولاً شامل دارودرمانی یا جراحی است. در ادامه به جزئیات بیشتر آنها اشاره خواهیم کرد.
داروهای ضد التهابی
مصرف داروهای ضد التهابی اغلب اولین قدم در درمان بیماری التهابی روده است. داروهای ضد التهابی شامل کورتیکواستروئیدها و آمینوسالیسیلاتها مانند مسالامین، بالسالازید و اولسالازین است. اینکه چه دارویی مصرف میکنید، بستگی به ناحیه آسیبدیده روده بزرگ شما دارد.
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی بدن
این داروها به طرق مختلف برای سرکوب پاسخ ایمنی که مواد شیمیایی التهابی را در بدن آزاد میکند، مناسب هستند. وقتی این مواد شیمیایی آزاد شوند، میتوانند به لایه داخلی دستگاه گوارش آسیب برسانند. برخی از داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی شامل آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات است.
ترکیبات بیولوژیکی
استفاده از ترکیبات بیولوژیکی، نوع جدیدی از روشهای درمانی است که در آن خنثیسازی پروتئینهای عامل التهاب انجام میشود. برخی از ترکیبات از طریق تزریق داخل وریدی (IV) تجویز میشوند و برخی دیگر عضلانی باید تجویز شوند. به عنوان مثال، میتوان به اینفلیکسیماب، آدالیموماب، گللیماب، سرتولیزوماب، ودولیزوماب و اوستکینوماب اشاره کرد.
آنتیبیوتیکها
آنتیبیوتیکها ممکن است علاوهبر داروهای دیگر یا در مواردیکه عفونت نگرانکننده وجود دارد، استفاده شوند. به عنوان مثال، در شرایط بیماری کرون پریآنال (دور مقعدی) آنتیبیوتیکهای تجویز شده شامل سیپروفلوکساسین و مترونیدازول هستند.
سایر داروها و مکملها
برخی دیگر از داروها و مکملها ممکن است به تسکین علائم و نشانههای شما کمک کنند. بسته به شدت بیماری، پزشک ممکن است مصرف یک یا چند مورد از موارد زیر را توصیه کند:
- داروهای ضد اسهال
- مسکنها
- ویتامینها و مکملهای غذایی برای جبران کمبود جذب غذا
تغییر سبک زندگی و حمایت تغذیهای
نوشیدن مقدار زیادی مایعات، به جبران آب و الکترولیت از دست رفته بدن در اثر اسهال یا استفراغ کمک میکند. اجتناب از مصرف محصولات لبنی و شرایط استرسزا نیز علائم را بهبود میبخشد. ورزش و ترک سیگار، میتواند به بهبود سلامت شما کمک کند.
هنگام کاهش وزن شدید است، پزشک ممکن است رژیم غذایی خاصی را از طریق لوله تغذیهای یا تزریق وریدی توصیه کند. این مسئله میتواند وضعیت تغذیه کلی شما را بهبود بخشد و به روده استراحت دهد. استراحت روده میتواند التهاب را در کوتاهمدت کاهش دهد.
محققان گمان میکنند که افزودن بیشتر باکتریهای مفید (پروبیوتیکها) که به طور معمول در دستگاه گوارش یافت میشوند به رژیم غذایی، میتواند به مبارزه با این بیماری کمک کند.
عمل جراحی
گاهی اوقات جراحی برای افراد مبتلا به بیماری التهابی روده ضروری است. مواردی مانند:
- جراحی برای برداشتن کل روده بزرگ یا راستروده در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو شدید
- عمل برای برداشتن فیستولها
- عمل جراحی برای بزرگ کردن روده باریک در شرایط انسداد روده
این بیماری اغلب بعد از جراحی، عود میکند. بههمیندلیل، بهترین روش انجام جراحی همراه با دارودرمانی است
درمان گیاهی بیماری التهابی روده با طب سنتی
مطمئنا مصرف برخی از داروهای گیاهی میتواند به کاهش التهاب و درمان سریعتر بیماری کمک کند. مواردی مانند:
- روغن شاهدانه
- روغن زیتون
- دمنوش ریشه شیرینبیان
- دمنوش زردچوبه
- دمنوش دانه اسفرزه
- دمنوش گل همیشه بهار
- دمنوش شنبلیله
- دمنوش ریشه زنجبیل
- دمنوش بابونه
قابل ذکر است، گاهی مصرف داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل دارد. بههمیندلیل، توصیه میکنیم با پزشک مشورت شود.
متخصص طب سنتی معتقد است که طب سوزنی میتواند به کاهش علائم بیماری کرون کمک کند. علاوهبراین، ماساژ شکم با روغنهای ضروری مانند روغن زیتون و کنجد نیز بسیار موثر است.
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۵۱۸۹ انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.
آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.
آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت
شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل در مشهد می باشد.