آزمایش خون

انجام آزمایش هورمون های مردانه را جدی بگیرید

هورمون های بدن انسان به دو دسته تقسیم می شوند. گروهی از آن ها عمومی بوده و در بدن خانم ها و آقایان به یک مزان وجود دارد ولی این موضوع در مورد هورمون های جنسی صادق نیست. هورمون های جنسی مردانه با زنانه فرق دارد. شاید این هورمون ها در بدن خانم ها نیز وجود داشته باشد ولی مقدار آن بسیار کم است. لذا آقایان لازم است بدانند که در صورت مشکوک بودن به تغییرات هورمون های مردانه خود، به متخصص مراجعه نموده و تست های لازم را انجام دهند. نوع آزمایش بنا به تشخیص پزشک تعیین می گردد.

همه چیز در مورد آزمایش هورمون های مردانه

آزمایش هورمون های مردانه به منظور اندازه گیری هورمون های جنسی مردانه در خواست می شود. هورمون ها مواد شیمیایی هستند که غده های بدن تولید و وارد جریان خون می شود و بر بسیاری از اعمال بدن تاثیر می گذارند. کاهش یا افزایش هورمون های مردانه نیز بر عملکرد بدن و رفتار موثر است. هورمون های جنسی مردانه توسط بیضه تولید و وارد جریان خون می شود به این صورت که سلول های لیدیگ موجود در بیضه ها تحت تاثیر هورمون LH هیپوفیز، هورمون ترشح می کنند‌.

این هورمون ها شامل تستوسترون، آندرستن دیون، دهیدرو اپی آندروسترن هستند که مجموعا آندروژن نامیده می شوند. همگی این هورمون ها مشتق از کلسترول می باشند. آندروژن ها به ویژه تستوسترون و دی هیدرو تستوسترون سبب تمایز جنسی، تکامل اندام های ثانویه جنسی ، اسپرم سازی و متابولیسم آنابولیک می شوند. در بین هورمون های آندروژن تستوسترون هورمون جنسی اصلی در مردان می باشد.

توجه – از تخفیف ویژه بهره مند شوید
در آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، آزمایشات درصورت دریافت کارت عضویت با ده درصد تخفیف ارائه می گردد. مراجعین عزیز می توانند به هنگام اولین مراجعه خود به آزمایشگاه، از آزمایشگاه درخواست کارت عضویت نمایند که تخفیفات در مراجعات بعدی ایشان به صورت مادام العمر اعمال می گردد.

آزمایشگاه مشهد

هورمون تستوسترون:

هورمون تستوسترون یکی از مهم ترین تست های آزمایش هورمون های مردانه است. اگر چه هورمون تستوسترون به عنوان هورمون مردانه شناخته می شود ولی این هورمون به میزان کم تر در زنان نیز وجود دارد. افزایش و کاهش این هورمون هر دو عوارضی را به دنبال دارد.

علت درخواست تست تستوسترون در آزمایش هورمون های مردانه چیست؟

بررسی ناباروری در مردان: کاهش میزان هورمون تستوسترون می تواند منجر به کاهش اسپرم شود.

بررسی مشکلات جنسی در مردان: کم بودن میزان هورمون تستوسترون ممکن است فعالیت جنسی مرد را کاهش دهد و یا اجازه نعوط را ندهد. (اختلال نعوظ)

بالا بودن میزان تستوسترون باعث بلوغ زودرس در پسر بچه ها می شود.

داروهای کاهنده هورمون تستوسترون در مردان مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته

بررسی علت پوکی استخوان در مردان

ناباروری در مردان با کاهش هورمون تستوسترون در آزمایش هورمون های مردانه:

همان طور که قبل تر اشاره شد تستوسترون مهم ترین هورمون در آزمایش هورمون های مردانه است. ناباروری یکی از مسائلی است که امروزه خانواده ها با آن رو به رو هستند. سبک زندگی امروزی، تغذیه نامناسب، زندگی ماشینی و غیره تنها چند علت از علل مختلف ناباروری هستند.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
سندرم آسپرگر چیست؟ علل و راههای درمان آن

کاهش تستوسترون در بدن مردان کاهش میل جنسی، اختلال نعوظ و غیره می شود.

در ادامه به چند نقش تستوسترون در باروری مردان اشاره می شود:

تولید اسپرم:

تستوسترون برای تولید اسپرم در بیضه ها ضروری است. با این حال تعادل بسیار حساس می باشد و هر دو تستوسترون کم و بیش از حد می تواند به تعداد کم اسپرم منجر شود.
مرتبط با آنچه که به عنوان “ویژگی های ثانویه مرد” شناخته شده است:

این شامل رشد موی صورت و سایر اعضای بدن، تقویت صدا، ساخت توده عضلانی، افزایش اندازه استخوان ها و توزیع چربی در بدن است.

پسران و دختران نوزاد سطح تستوسترون مشابهی دارند .

فقط در دوران بلوغ است که پسران شروع به تولید سطح بالاتری از تستوسترون می کنند که منجر به رشد ویژگی های جنسی ثانویه مردان می شود.

میل جنسی :

بین تستسترون و رابطه ی جنسی رابطه ی معنی داری وجود دارد و میزان بالاتر تستوسترون باعث افزایش سطح میل جنسی می شود.

توده عضلانی ساختمان:

مردان به علت سطوح بالاتر تستوسترون ، توده عضلانی بیشتری نسبت به زنان دارند .

آمادگی لازم برای انجام آزمایش تستوسترون شامل چه مواردی است؟

برای انجام این آزمایش نیاز به ناشتایی نیست. داروهای خاصی می‌توانند بر میزان هورمون تستوسترون اثر بگذارند و نتیجه آزمایش تستوسترون را تغییر دهند.لازم است که با پزشکتان در مورد همه داروهایی که مصرف می‌کنید از جمله داروهای بدون نسخه و داروهای تجویز شده توسط پزشک، صحبت کنید. ممکن است پزشک از شما بخواهد قبل از انجام آزمایش مصرف بعضی از داروها را متوقف کنید.

داروهایی که ممکن است بر آزمایش تستوسترون اثر بگذارند شامل موارد زیر هستند:

• درمان آندروژن

• استروئیدها

• ضد انعقاد

• باربیتورات‌ها

• کلومیفن

• هورمون

• هورمون آندروستن‌ دیون

هورمون دی هیدرو اپی آندروسترون DHEA

DHEA آندروژن ضعیفی در بین آزمایش هورمون های مردانه به شمار می رود.

DHEA یک هورمون استروئیدی است که در قشر آدرنال سنتز و به آندروستن‌ دیون تبدیل می ‌شود. اساس آزمایش هورمون آندروستن دیون الایزا ساندویچی می باشد. در این روش یک آنتی ژن در بین دو آنتی بادی اختصاصی قرار می گیرد، این روش شایع ترین روش الایزا محسوب می شود، در این روش از یک آنتی بادی برای به دام انداختن آنتی ژن بر روی چاهک های الایزا استفاده می شود و آنتی بادی دوم که با آنزیم نشاندار شده است به عنوان شناساگر عمل می کند.

آندوسترن دیون اگر چه یکی از هورمون های مردانه است ولی آزمایش هورمون آندوسترون دیون بیشتر برای زنان به منظور بررسی ایجاد کننده ی صفات مردانه در زنان، قاعدگی نامنظم، بلوغ جنسی زودرس و اختلالات پس از یائسگی درخواست می شود.

هیدرو اپی آندرسترون هورمون مردانه ضعیف تولید شده در هر دو مردان و زنان است. این هورمون توسط غدد فوق کلیوی آزاد شده است غدد آدرنال تولید کننده DHEA ، کوچک، غدد مثلثی شکل در بالای کلیه ها واقع می باشد. این هورمون آزمایش هورمون های مردانه و هم زنانه محسوب می شود. کاهش سطح هورمون دی هیدرو اپی آندوسترون خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، بیماری های کلیوی را افزایش می دهد.

علت درخواست هورمون دی هیدرو آندوسترون

علت درخواست هورمون دی هیدرو آندوسترون در آزمایش هورمون های مردانه ممکن است موارد زیر باشد:

• بیماری های خود ایمنی مانند بیماری آدیسون و لوپوس اریتماتوس

• بیماری های قلبی عروقی

• بیماری های کلیوی

آزمایش FSH در آزمایش هورمون های مردانه:

یکی از علل مهم درخواست آزمایش هورمون های مردانه تشخیص ناباروری و علت آن است. هورمون FSH یا هورمون محرک فولیکولی از غده ی هیپوفیز ترشح می شود به این صورت که غده هیپوتالاموس در مغز قرار دارد و باعث ترشح GnRH شده و روی هیپوفیز اثر کرده و در نتیجه غده هیپوفیز FSH و LH ترشح می‎کند که روی سلول‎ های نطفه ساز بیضه اثر کرده و اسپرم ساخته می شود.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
علت ایجاد قارچ ناخن و راههای درمان آن

FSH و LH نیز روی قسمتی از بیضه‎ ها اثر کرده و باعث ترشح هورمون جنسی تسوسترون می‎گردد که این هورمون نیز باعث نطفه ‎سازی می‎شود. به همین دلیل به این هورمون ها ، هورمون های اسپرماتوژنز یا نطفه ساز می گویند. بنابراین کاهش مقدار هورمون محرک فولیکولی بر تعداد و کیفیت اسپرم ها و در نهایت باروری موثر است.

آزمایش LH در آزمایش هورمون های مردانه:

هورمون LH، یکی از هورمون های ترشح شده از غده هیپوفیز است که بر روی تخمدان ها و بیضه ها اثر می گذارد. در مردان این هورمون به همراه تستوسترون بر روی تولید اسپرم ها موثر است. در واقع نقش هورمون LH در مردان تولید تستوسترون در بیضه‌ها و کمک به ساخت اسپرم است اما لازم به ذکر است به طور معمول، سطح آن در مردان در طی یک ماه تغییر چندانی ندارد. در کودکان، سطح هورمون لوتئینه کننده معمولاً در اوایل کودکی پایین است و چند سال قبل از شروع بلوغ افزایش دارد. در دختران، سطح این هورمون به ارسال پیام از تخمدان‌ها برای ساخت استروژن و در پسران به ارسال پیام از بیضه‌ها برای ساخت تستوسترون کمک می ‌کند.

سطح بیش از حد پایین این هورمون، می‌تواند مشکلات مختلفی در مردان از جمله ناباروری (عدم توانایی در بارداری)، میل جنسی پایین در مردان و بلوغ زودرس یا با تاخیر در کودکان را سبب شود. از جمله دیگر نام‌ های این هورمون می توان به لوتروپین و هورمون تحریک کننده سلول ‌های بینابینی اشاره کرد.

آزمایش LH در آزمایش هورمون های مردانه میزان هورمون لوتئینه کننده (LH) در خون را اندازه‌گیری می‌کند. در مردان اگر بعد از یکسال نتوانند شریک زندگی‌شان را بارور کنند یا میل جنسی پایینی داشته باشند، نیاز به کنترل هورمون LH است. در صورت بروز علائم اختلال هیپوفیز نظیر خستگی، ضعف، کاهش وزن و کاهش اشتها نیز به هر دو طرف پیشنهاد می ‌شود این آزمایش را انجام دهند.

آزمایش پرولاکتین در آزمایش هورمون های مردانه

پرولاکتین از هورمون هایی است که توسط هیپوفیز ترشح می شود و در آزمایش هورمون های مردانه درخواست می شود. ترشح زیاد پرولاکتین در غده هیپوفیز در مردان که پرولاکتینوما نام دارد.پرولاکتینوما در مردان باعث ایجاد مشکلاتی می شود ‌که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می شود:

• سردردهای بی‌دلیل؛

• نقص در بینایی؛

• کاهش میل جنسی یا مشکلات باروری؛

• اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی)؛

• فقدان غیرعادی مو در بدن و صورت.

آزمایش استرادیول در آزمایش هورمون های مردانه

استرادیول یکی از هورمون های استروژنی می باشد. این هورمون به مقدار زیاد در زنان و مقدار کم تر در مردان تولید می شود. از آن جایی که تستوسترون می تواند به استرادیول تبدیل شود، میزان اضافه استرادیول می تواند از دلایل سطوح پایین تستوترون در مردان باشد.

از شایع‌ ترین علائم و نشانه های استرادیول بیش از حد در بدن مردان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اختلال جنسی (میل جنسی کم، کاهش نعوظ صبحگاهی، افت عملکرد نعوظ)

– بزرگ شدن پستان ها

– افزایش چربی شکمی

– از دست دادن ماهیچه بدون چربی

– بدخلقی، مانند غم، نگرانی، ناامیدی

– خستگی

– علائم دستگاه ادراری به واسطه بزرگ شدن پروستات

– دیابت نوع ۲

-بروز علائم زنانه در مردان

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
آزمایش پاپ اسمیر و طرح 5 سوال پرتکرار

هورمون گنادوتروپین جفتی انسان BhCG

شاید این هورمون را تا به حال شنیده باشید و به عنوان هورمونی برای تشخیص بارداری در زنان بدانید ولی لازم به ذکر است هورمون BhCG علاوه بر تشخیص حاملگی در زنان، برای تشخیص تومور بیضه ها در مردان نیز کاربرد دارد.

علاوه بر تست های هورمون های جنسی در آزمایش هورمون های مردانه، آزمایش های غیر جنسی دیگری نیز برای مردان درخواست شود که شامل موارد زیر می شود:

آزمایشات تیروئیدی:

آزمایشات تیروئیدی یکی دیگر از آزمایش هورمون های مردانه می باشد که ممکن است پزشک درخواست کند.

تیروئید، غده پروانه ای شکلی در گردن است که موجب تولید هورمون تیروئید می شود. اختلالات تیروئید سبب تولید کم یا زیاد این هورمون می شود و به همین دلیل موجب پیدایش بسیاری از مشکلات در بدن می گردد. هورمون های تیروئیدی اغلب توابع بدن انسان از ضربان قلب تا سوخت و ساز بدن را نیز بر عهده دارد.

بیماری های مرتبط با غدد تیروئیدی به صورت کم کاری و پر کاری تیروئید بروز می کند. پزشک معالج با مشاهده ی علائم هر کدام ممکن است در خواست کند.

علائم کم کاری تیروئید و پر کاری تیروئید

در ادامه به بررسی علائم این دو بیماری می پردازیم.

علائم کم کاری تیروئید

حساسیت زیاد داشتن به سرما

احساس خستگی

افزایش وزن به طور نا متعادل

پوست خشک

یبوست

احساس درد و خشکی در قسمت های عضلانی

تورم مفاصل

احساس افسردگی

تغییر کردن رفتار ها و اخلاق

نازک تر شدن موی سر

صحبت و تفکر آهسته

علائم پرکاری تیروئید:

ضربان قلب سریع وتند تر از حد معمول

کم شدن وزن بدن بدون علت

افزایش اشتها

تعریق بدن

لرزش در دست

اضطراب

تحریک پذیر شدن

تغییر یافتن اخلاق و رفتارها

احساس خستگی

بزرگ تر شدن مکرر غده تیروئید و بیماری گواتر

اختلالات خواب

مشکل برآمدگی چشم یا بیرون زدگی بیش از حد مجاز و عادی(این نشانه می تواند در نوع خاصی از پرکاری تیروئید به اسمگریوز است که به صورت خاص اختلالات چشمی است و افتالموپاتی گریوز نامیده می شود.

هورمون های مرتبط با تیروئید شامل TSH, T4,T3 می باشد.

آزمایش کورتیزول:

کورتیزول ،یک هورمون استروئیدی است ،که در قشر غده فوق کلیه تولید می شود که عمدتا به تنظیم سیستم ایمنی بدن می پردازد. هورمون کورتیزول یکی دیگر از آزمایش های مردانه و همچنین زنان محسوب می شود. این هورمونی است ،که سطح گلوکز را در شرایط استرس زا افزایش می دهد، به طوری که بدن انرژی کافی برای مقابله با آن را داشته باشد به همین دلیل است، که به عنوان هورمون استرس شناخته می شود.

مواردی که موجب افزایش سطح کورتیزول می شوند

عفونت ها

تروما(ضربه روحی یا جسمی)

افسردگی شدید

مصرف استروئید

فعالیت بدنی بیش از حد

مصرف بیش از حد الکل

اختلالات آدرنال (در هیپوتالاموس یا غده هیپوفیز)

آزمایش هورمون رشد GH

هورمون رشد یک هورمون پپتیدی است که رشد, نمو و احیا را تحریک می کند. این هورمون به طور گسترده ای در پزشکی استفاده می شود تا به درمان اختلالات رشد کودکان و کمبود هورمون رشد در بزرگسالان کمک کند. آزاد سازی هورمون رشد توسط هورمون آزاد کننده (سوماتوکرینین) و هورمون مهار کننده (سوماتوستاتین) کنترل می شود که هر دو این هورمون ها توسط هسته مرکزی هیپوتالاموس ترشح می شوند.

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا