چه داروهایی که باعث تغییر رنگ ادرار می شوند؟

گاهی علت تغییر رنگ ادرار، مصرف برخی از داروها است. در این شرایط معمولا نیازی به نگرانی نیست زیرا بلافاصله پس از قطع مصرف دارو، ادرار به وضعیت عادی خود بازمیگردد. رایجترین داروهایی که سبب تغییر رنگ ادرار میشوند شامل این مواردند:
تغییر رنگ ادرار با قرص هیرویت
بسیاری از افراد، پس از مصرف قرص هیرویت، تغییر رنگ ادرار را تجربه میکنند. این تغییر رنگ به خاطر وجود ویتامینهای گروه B رخ میدهد که مقادیر اضافی این ویتامینها از طریق ادرار از بدن خارج میشود.
علت تغییر رنگ ادرار بعد از خوردن مولتی ویتامین
مصرف مولتیویتامینها در دوز بالا میتواند ادرار را به رنگ روشن و تقریبا زرد نئونی تبدیل کند. شایعترین علت این تغییر رنگ، ویتامین B۲ است که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته میشود و در اکثر مولتیویتامینها وجود دارد. بتاکاروتن یا ویتامین C اضافی نیز ممکن است باعث تغییر رنگ ادرار به نارنجی تیره یا زرد تیره شوند.
البته این تغییر رنگ خطرناک نیست بلکه نشان میدهد شما بیش از نیاز بدن خود ویتامین دریافت کردهاید و مقدار اضافی آن بعد از مخلوط شدن با ادرار، از این طریق دفع میشود.
قرص فنازومکس و تغییر رنگ ادرار
فنازومکس نام دیگر داروی فنازوپیریدین است. این دارو میتواند تغییراتی را در الگوی دفع ادرار یا رنگ ادرار ایجاد کند. گاهی نیز فنازومکس علاوه بر تغییرات در ادرار، باعث بروز علائم جدیتری نظیر حالت تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی پوست و از دست دادن اشتها میشود.
تغییر رنگ ادرار با قرص فنازوپیریدین
فنازوپیریدین برای تسکین درد و سوزش هنگام دفع ادرار در افراد مبتلا به عفونتهای دستگاه ادراری (UTIs) تجویز میشود. از آنجایی که ماده فعال موجود در این دارو یک پودر قهوهای مایل به قرمز است، فنازوپیریدین میتواند ادرار را به رنگ نارنجی روشن تا نارنجی متمایل به قرمز تبدیل کند. البته این ویژگی بیضرر است و پس از قطع مصرف دارو از بین میرود.
علت تغییر رنگ ادرار با قرص مترونیدازول
این که قرص مترونیدازول چگونه باعث تغییر رنگ ادرار میشود به طور دقیق مشخص نیست. اما محققان بر این باورند که مواد فعال موجود در این دارو، ابتدا در کبد پردازش میشوند و سپس از طریق ادرار دفع میشوند. این امر باعث میشود که در دوره مصرف این دارو، برخی از بیماران تغییر رنگ ادرار را تجربه کنند.
قرص نیتروفورانتوئین و تغییر رنگ ادرار
نیتروفورانتوئین یک آنتیبیوتیک است و میتواند عفونتهای ادراری را درمان و از بروز آنها پیشگیری کند. البته از آنجایی که نیتروفورانتوئین، در ادرار حل میشود و اثرات خود را روی سیستم ادراری میگذارد، میتواند باعث قهوهای شدن رنگ ادرار نیز شود.
قرص اپتی وومن و تغییر رنگ ادرار
از آنجایی که اپتی وومن یک داروی مولتیویتامین در نظر گرفته میشود، مصرف آن میتواند باعث تغییر رنگ ادرار در برخی از افراد شود. البته ممکن است همه بیماران این عارضه را تجربه نکنند.
مترونیدازول و تغییر رنگ ادرار
مترونیدازول یک آنتیبیوتیک پرکاربرد است که برای درمان عفونتهای منتقله از راه جنسی و همچنین عفونتهای روده و پوست کاربرد دارد. یکی از اثرات این دارو که بسیاری از بیماران آن را تجربه میکنند، تبدیل رنگ طبیعی ادرار به قهوهای تیره است.
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۵۱۸۹ انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.
آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.
آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت
شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲