بیماری ها

کلامیدیا چیست؟

کلامیدیا یک عفونت باکتریایی است که به راحتی با داروهای آنتی بیوتیکی درمان می شود. این بیماری یکی از شایع ترین بیماریهای مقاربتی است و بیشتر افرادی که کلامیدیا دارند، علائمی نشان نمی دهند.کلامیدیا واقعاً شایع است.کلامیدیا یک عفونت باکتریایی بسیار شایع است که می تواند از طریق تماس جنسی با شخصی دیگر انتقال یابد. هر ساله نزدیک به ۳ میلیون آمریکایی آن را می گیرند، که معمولاً افراد ۱۴-۲۴ ساله هستند.

کلامیدیا از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی گسترش می یابد. عفونت کلامیدیا از راه مایع منی (آب)، پیشآب و مایعات واژنی منتقل می شود. کلامیدیا می تواند آلت، واژن، دهانه رحم، مقعد، مجرای ادرار، چشم ها و گلو را آلوده کند. اکثر مبتلایان به کلامیدیا علائمی ندارند و حالشان کاملاً خوب هستند، بنابراین حتی نمی دانند که به آن آلوده اند.

کلامیدیا را می توان با آنتی بیوتیک ها به راحتی برطرف نمود. با این حال اگر کلامیدیا درمان نشود، ممکن است در آینده منجر به مشکلاتی جدی در سلامتی فرد مبتلا شود. به همین دلیل آزمایش بیماری های مقاربتی از اهمیت بالایی برخوردار است و هرچه زودتر بدانید که مبتلا به کلامیدیا هستید، سریعتر می توانید آن را درمان کنید. هر بار که رابطه جنسی دارید، می توانید با استفاده از کاندوم از کلامیدیا جلوگیری کنید.

کلامیدیا چگونه منتقل می شود؟

کلامیدیا معمولاً از راه تماس جنسی با شخصی که عفونت را دارد، منتقل می شود. این انتقال حتی اگر انزال صورت نگیرد نیز می تواند اتفاق بیفتد. اصلی ترین راه ابتلای افراد به کلامیدیا داشتن رابطه جنسی واژینال و رابطه جنسی مقعدی است، با این حال می تواند از طریق رابطه جنسی دهانی نیز انتقال یابد.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
علائم و درمان اسهال و استفراغ در کودکان

ندرتا کلامیدیا می تواند از راه لمس کردن چشم با دستان آلوده به مایعات دارای کلامیدیا انتقال یابد. اگر زن باراداری مبتلا به کلامیدیا باشد، کلامیدیا در هنگام تولد نیز می تواند به نوزاد منتقل شود.

کلامیدیا از طریق تماس معمولی منتقل نمی شود، بنابراین فرد به خاطر استفاده از غذا یا نوشیدنی دهنی، بوسه، بغل کردن، دست دادن، سرفه، عطسه و نشستن روی سنگ توالت، کلامیدیا نمی گیرد.

استفاده از کاندوم و/یا حفاظ های دندانی در هر بار رابطه جنسی، بهترین روش برای جلوگیری از گرفتن کلامیدیا است.

علائم کلامیدیا چیست؟

افراد مبتلا به کلامیدیا معمولاً علائمی ندارند، بنابراین اکثر افراد مبتلا به آن نمی دانند که آن را دارند. اگر متوجه علائم کلامیدیا شدید، آزمایش کلامیدیا بدهید. حالتی که معمولاً جود کلامیدیا را علامت می دهد عبارت است از:

بی علامت بودن کلامیدیا

کلامیدیا می تواند موذیانه شما را آزار دهد زیرا از آنجا که علائمی نداراد، می تواند بدون آنکه دیده شود یا احساس شود، بدن را عفونی نماید. بعضی اوقات علائم کلامیدیا به حدی خفیف است که افراد متوجه آن نمی شوند یا به اشتباه علائم آن را به بیماری دیگری منسوب می کنند. غالبا مردم حتی متوجه نمی شوند که کلامیدیا دارند و تا حدی همین مطلب دلیل شیوع بسیار بالای این عفونت است (نیز دلیلی برای اینکه چرا آزمایش کلامیدیا بسیار مهم است).

اگر کلامیدیا درمان نشود، می تواند منجر به عفونت های جدی و حتی ناباروری شود. با این وصف معمولاً در صورت ابتلا به آن، به آسانی قابل درمان است. به همین دلیل هر چند هم احساس کنید صحیح و سالم هستید، باز لازم است که بطور منظم برای بیماری های مقاربتی آزمایش شوید.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
علل ابتلا به معده درد عصبی

علائم کلامیدیا

علائم کلامیدیا چندین هفته پس از اولین آلودگب به عفونت ظاهر می شوند. علائم کلامیدیا که ممکن است در زنان و مردان ظاهر شوند، عبارتند از:

  • درد یا سوزش در هنگام ادرار
  • درد در هنگام رابطه جنسی
  • درد در بخش های تحتانی شکم
  • ترشحات غیر طبیعی واژن (ممکن است زرد باشد و یک بوی قوی داشته باشد)
  • خونریزی بین پریود ها
  • چرک یا ترشح آبکی/شیری از آلت تناسلی مرد
  • بیضه های متورم یا بیضه هایی که با دست زدن به آن درد می گیرند
  • درد، ترشحات و/یا خونریزی در ناحیه مقعد

اگر کلامیدیا چشم شما را آلوده کند ممکن است چشمهایتان دچار قرمزی، خارش شوند یا از آنها ترشحاتی خارج شود. گاه عفونت های کلامیدیا باعث درد در گلو می شود اما این حالت نادر است.

اگر شما یا شریک زندگی تان دارای هر یک از این علائم هستید به یک پرستار، پزشک یا مرکز بهداشتی ویژه والدین شدن برنامه ریزی شده مراجعه نمایید. انجام آزمایش کلامیدیدا بخصوص برای زنان باردار بسیار مهم است.

به یاد داشته باشید که بیشتر افراد در صورت ابتلا به کلامیدیا هیچ علائمی از خود نشان نمی دهند. به همین دلیل تنها راه برای اطمینان در مورد ابتلا یا عدم ابتلا به کلامیدیا، انجام آزمایش آن است.

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

 

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

 

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا