تفاوت آنفولانزا و کرونا چیست؟
تفاوت آنفولانزا و کرونا چیست؟
دربرخی از موارد علائم کوید-۱۹، آنفولانزا و آلرژی بسیار شبیه به هم هستند و بررسی تفاوت آنفولانزا و کرونا دشوار است. با این حال تفاوتهایی در آنها وجود دارد.
علائم اصلی کوید-۱۹ عبارتند از:
- خستگی
- تب
- سرفه
- تنگی نفس
در این بیماری عطسه کردن چندان شایع نیست.
علائم آنفلوانزا نیز مشابه کوید-۱۹ است اما تب و بدندرد نیز به آنها اضافه میشود. اما ممکن است در بیماری آنفلوآنزا دچار تنگی نفس نشوید.
علائم آلرژی معمولا مزمنتر است و شامل عطسه، سرفه و خسخس سینه است.
علائم آنفولانزا چیست؟
برخی از معمولترین علائم بیماری آنفولانزا عبارتند از:
-
تب:
آنفولانزا تقریبا همیشه باعث افزایش دما بدن میشود. این افزایش دما با عنوان تب نیز شناخته میشود. معمولاً تب ایجاد شده به دلیل بیماری آنفولانزا پایین بوده و در حدود ۳۷.۸ درجه سانتیگراد تا ۴۰ درجه سانتیگراد است.
اگرچه این میزان تب هشداردهنده است، اما معمولاً شدت تب کودکان از بزرگسالان بیشتر است. اگر احساس کردید فرزندتان به آنفولانزا مبتلا شده است حتما به پزشک مراجعه کنید.
وقتی دمای بدن شما بالا رود احساس “تب” خواهید داشت. نشانههای این حالت عبارتند از لرز، یا احساس سرما داشتن علیرغم بالا بودن دمای بدن. معمولاً تب کمتر از یک هفته و در حدود ۳ الی ۴ روز طول میکشد.
-
سرفه:
سرفه خشک و مداوم جزو علائم آنفولانزا است. احتمال دارد شدت سرفهها با پیشرفت بیماری بدتر، ناخوشایندتر و دردناکتر شود. احتمال دارد در دوران بیماری تنگی نفس یا ناراحتی در قفسه سینه نیز داشته باشید. بسیاری از سرفههای مربوط به آنفولانزا حدود ۲ هفته طول میکشند.
-
دردهای عضلانی:
دردهای عضلانی معمولاً در ناحیه پشت گردن، پشت، بازوها و پاها احساس میشود. این درد میتوان شدید بوده و شما را از انجام کارهای روزمره بازدارد.
-
سردرد:
سردرد میتواند از اولین علائم آنفولانزا باشد. برخی از علائم آنفولانزا مانند حساسیت به صدا و نور نیز میتواند در این مرحله ایجاد شود.
-
خستگی:
یکی از معمولترین علائم آنفولانزا احساس خستگی است. احساس ناخوشایندی کلی نیز میتواند از علائم آنفولانزا باشد. این احساس خستگی سریعاً بروز میکند و فرد قدرت مقابله با آن را نخواهد داشت.
علائم اولیه آنفولانزا
علائم آنفولانزا سریعاً نمایان میشوند. بیماری آنفولانزا با نمایان شدن ناگهانی این علائم آغاز میشود. در بیماریهای مشابه مانند سرماخوردگی بروز علائم چندین روز طول میکشد.
یکی دیگر از نشانههای اولیه این بیماری تنفس همراه با درد است. یکی از علائم افراد مبتلا به بیماری آنفولانزا احساس درد در تمامی قسمتهای بدن است.
به هنگام ابتلا به این بیماری احساس خواهید کرد که “با تراکتوری تصادف کردهاید”. بیرون آمدن از تخت میتواند برایتان دشوار باشد. تمامی این احساسات میتوانند از نشانههای اولیه بیماری آنفولانزا باشند.
پس از این وضعیت، سایر علائم این بیماری ظاهر میشوند و در این وضعیت مشخص میشود که شما بیمار هستید.
علائم آنفولانزا در بزرگسالان
تب ناشی از آنفولانزا در بزرگسالان مشاهده میشود و میتواند شدید باشد. در بسیاری از بزرگسالان تب بالا و ناگهانی یکی از علائم ابتدایی این بیماری است. تب میتواند نشانه بیماری کوید-۱۹ نیز باشد.
بزرگسالان میتوانند تب را رد کنند مگر اینکه یک بیماری جدی داشته باشند. ویروس آنفولانزا میتواند سبب بالا رفتن دمای بدن تا ۳۷.۸ درجه سانتیگراد شود.
سایر عفونتهای ویروسی، مانند سرماخوردگی نیز میتوانند منجر به تب پایین شوند.
علاوه براین کودکان و بزرگسالان علائم تقریباً یکسانی دارند. احتمال دارد برخی از بیماران علائم دیگری نیز داشته باشند. هر فردی متفاوت است.
بیماری آنفولانزا چقدر طول میکشد؟
اکثر مردم پس از یک هفته بهبود پیدا میکنند. اما احتمال دارد بهبود شما چند روز بیشتر طول بکشد. احساس خستگی چند روز بعد از بیماری غیرمعمول نیست.
تا زمانی که تب شما برای ۲۴ ساعت متوالی پایین نیامده باشد، نباید به مدرسه یا محل کار خود بروید. بدون مصرف داروهای تببر باید به این وضعیت برسید.
احتمال دارد یک روز قبل از مشاهده علائم و زمانی که ناقل ویروس هستید و ۵ الی ۷ روز پس از بهبودی اطرافیان خود را به این ویروس آلوده کنید.
اگر در طول پاندمی کوید-۱۹ سرماخوردگی یا آنفولانزا دارید، باید خود را قبل از بهبودی کامل قرنطینه کنید و بهداشت خود را رعایت کنید. موارد بهداشتی عبارت است از:
- شستن دستها
- ضدعفونی کردن مناطقی که بیشتر از جاهایدیگر آنها را لمس میکنید
- زدن ماسک
- قطع ارتباط با اطرافیان
آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۵۱۸۹ انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.
آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.
آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت
شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲