بیماری ها

آیا آنفولانزا ۲۴ ساعته وجود دارد؟

آیا آنفولانزا ۲۴ ساعته وجود دارد؟

آنفولانزا ۲۴ ساعته (یا ورم معده و روده) یک عفونت شایع ناحیه شکمی است که ارتباطی با این بیماری ندارد، اگرچه عنوان آن‌ها مشابه است. آنفولانزا معده ۲۴ ساعته توسط نورو-ویروس ایجاد می­‌شود.

علائم نورو-ویروس عبارتند از:

  • اسهال
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • کرمپ معده

این علائم در سیستم گوارشی رخ می‌­دهند. به همین دلیل به آنفولانزا ۲۴ ساعته “آنفولانزا معده” نیز گفته می­‌شود. اگرچه به این بیماری “آنفولانزا ۲۴ ساعته” گفته می­‌شود، اما احتمال دارد این بیماری تا ۳ روز طول بکشد.

علائم آنفولانزا ۲۴ ساعته و آنفولانزا متفاوت هستند. این بیماری یک بیماری تنفسی است. علائم دستگاه تنفسی عبارتند از:

  • سرفه
  • سردرد
  • تب
  • آبریزش بینی
  • بدن درد

برخی از افرادی که به این بیماری مبتلا می‌­شوند علائمی از قبیل حالت تهوع و استفراغ را نیز تجربه می­‌کنند.

تاریخچه ویروس شناسی آنفولانزا

آنفولانزا یا «Flu» یک بیماری است که توسط RNA ویروسی (خانواده ارتومیکسویریدای) ایجاد شده و دستگاه تنفسی بسیاری از حیوانات، پرندگان و انسان‌ها را عفونی می‌کند. در بسیاری از افراد این عفونت منجر به ایجاد تب، سرفه، سردرد و کسالت (خستگی و انرژی نداشتن)؛ برخی از افراد می‌توانند علائمی از قبیل گلودرد، حالت تهوع، استفراغ و اسهال نیز داشته باشند.

بیشتر افراد علائم این بیماری را تا ۱ الی ۲ هفته دارند و مشکلات سلامتی آن‌ها پس از آن بهبود پیدا می‌کند. با این حال در مقایسه با سایر عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی، مانند سرماخوردگی معمولی، آنفولانزا می‌تواند مشکلات جدی‌ای را نیز برای سلامتی ایجاد کند و در ۱/۰% از مواقع نیز منجر به مرگ فرد مبتلا شود.

وضعیتی که در قسمت بالا توضیح داده شد مربوط به سویه‌ای از این بیماری است که به صورت سالیانه اتفاق می‌افتد. اگرچه در برخی شرایط شیوع این بیماری شدیدتر خواهد بود. این شیوع شدید زمانی رخ می‌دهد که بخشی از جامعه به این ویروس مبتلا شوند و با افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند در تماس باشند در این شرایط ویروس خود را با شرایط وفق داده و پیشرفت می‌کند.

به این نوع از شیوع پاندمی گفته می‌شود. طی صد سال گذشته و از زمانی که ویروس این بیماری در سال ۱۹۳۳ شناسایی شد تا به امروز چندین بار به شیوع شدید جهانی (پاندمی) رسیده است.  با بررسی وضعیت‌های رخ داده به این نتیجه می‌رسیم که بدترین پاندمی آنفولانزا (که با عنوان آنفولانزا اسپانیایی شناخته می‌شود) در سال ۱۹۱۸ رخ داد و این ویروس حدود ۴۰ الی ۱۰۰ میلیون مرگ را در سراسر جهان رقم زد که نرخ مرگ و میر طی آن سال از ۲% الی ۲۰% بوده است.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
آزمایش آلرژیک و نحوه انجام آن

 

در آوریل سال ۲۰۰۹ سویه جدیدی از این بیماری در مکزیک مشاهده شد، سیستم ایمنی انسان در مقابله با این بیماری ضعف دارد.  این بیماری یه سرعت در سراسر جهان گسترش پیدا کرد و سازمان بهداشت جهانی نیز این سویه ( این سویه در ابتدا با عنوان آنفولانزا H1N1 جدید یا آنفولانزای خوکی شناخته می‌شود.) را دلیلی برای پاندمی ۱۱ سال ۲۰۰۹ اعلام کرده است. 

طی ۴۱ سال اخیر این اولین پاندمی بوده که به صورت رسمی اعلام شده است. خوشبختانه این وضعیت با واکنش جهانی روبه‌رو شد، واکنش‌های مختلف نسبت به این پاندمی عبارتند از بالا بردن تولید واکسن، رعایت کردن نظافت فردی (شستشو مداو م و ومحکم)، و ویروس H1N1 میزان حرکت را کم می‌کند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این پاندمی در ۱۰ آگوست سال ۲۰۱۰ به پایان میرسد، چرا که این وضعیت شرایط لازم سازمان بهداشت جهانی برای پادمی را ندارد.

محققان سویه دیگری از آنفولانزا جدید را کشف کرده‌اند که با عنوان H3N2 نیز شناخته می‌شود. اما این ویروس در سال ۲۰۱۱ تنها ۳۳۰ نفر را آلوده کرده است.

از سال ۲۰۰۳ محققان سویه دیگری را نیز یافته‌اند که با عنوانH5N1 یا ویروس آنفولانزای پرندگان شناخته می‌شود و ۶۵۰ نفر را آلوده کرد. این ویروس در ایالات متحده کشف شد و بر خلاف سایر ویروس‌های آنفولانزا سریعاً گسترش پیدا کرد. متاسفانه میزان مرگ و میز در افرادی که به H5N1 مبتلا می‌شوند بسیار بالا است (در حدود ۶۰% از افراد مبتلا به این بیماری می‌میرند). در حال حاضرH5N1 مانند سایر ویروس‌های این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود.

هموفیلوس آنفولانزا یک باکتری است که تصور می‌شد علت ایجاد بیماری آنفولانزا است، تا اینکه در سال ۱۹۳۳ ویروسی بوده این بیماری مشخص شد. این باکتری می‌تواند سبب عفونت‌های ریوی در نوزادان و کودکان شود و در برخی از موارد نیز سبب عفونی شدن گوش‌ها، چشم‌ها، سینوس‌ها و سایر عفونت‌ها می‌شود، اما این باکتری سبب ایجاد این بیماری نمی‌شود.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
چه عواملی موجب یائسگی زود هنگام می شوند؟

یکی دیگر از عناوینی که با این بیماری اشتباه گرفته می‌شود بیماری آنفولانزا معده است. این اصطلاح به عفونت دستگاه گوارشی گفته می‌شود و ارتباطی با عفونت ناشی از این بیماری در دستگاه تنفسی ندارد. ویروس آنفولانزا منجر به آنفولانزا معده (دستگاه گوارشی) نمی‌شود.

یکی دیگر از بیماری‌های مشابه با این بیماری بیماری آنفولانزای خوکی است. آنفولانزای خوکی عملکردی مشابه با این بیماری دارد و معمولاً خوک‌ها را مورد حمله قرار می‌دهد، اما عبارت آنفولانزای خوکی برای سویه‌ای از این بیماری در نظر گرفته شده که می‌تواند انسان‌ها را نیز مورد حمله قرار دهد (H1N1). در سال‌های ۲۰۱۸ الی ۲۰۱۹ ورژن آنفولانزای خوکی از این ویروس (که تا آن زمان انسان‌ها را آلوده نمی‌کرد) تعداد کثیری از خوک‌های چینی را کشت و کشور را مجبور به استفاده از منابع غذایی ذخیره خود کرد. در حال حاضر این سویه ویروسی در جنوب کره نیز مشاهده شده است.

اگرچه علائم اولیه بیماری آنفولانزا مشابه بیماری سرماخوردگی است، اما آنفولانزا علائم دیگری از جمله خستگی، تب و گرفتگی دستگاه تنفسی نیز دارد. ۱۰۰ نوع ویروس مختلف می‌توانند منجر به سرماخوردگی شوند، اما تنها ویروس آنفولانزا نوع A و B و C (و زیر مجموعه‌ی آن‌ها) می‌توانند منجر به بیماری آنفولانزا شوند. علاوه بر این سرماخوردگی نمی‌تواند تبدیل به بیماری‌های تهدید کننده‌ای مانند ذات‌الریه شوند، اما عفونت‌ها شدیدی که با ویروس آنفولانزا در ارتباط هستند می‌توانند منجر به ایجاد بیماری ذات‌الریه یا مرگ شوند.

عامل بیماری آنفولانزا چیست؟

ویروس آنفولانزا می‌تواند منجر به بیماری آنفولانزا شود، این ویروس به سه نوع شناخته شده A,B,C تقسیم می‌شود.

آنفولانزا نوع A و B مسئول اپیدمی بیماری‌های تنفسی در اوایل زمستان هستند و معمولاً با افزایش بستری شدن بیماران و مرگ و میر آن‌ها ارتباط دارند. آنفولانزا نوع C متفاوت از نوع A و B است. عفونت نوع C معمولاً منجر به بیماری‌های خفیف دستگاه تنفسی شده و یا هیچ علائمی را از خود نشان نمی‌دهد. این بیماری سبب اپیدمی نشده و تاثیرات آن بر سلامت عمومی مانند ویروس‌های نوع A و B نیست. تلاش برای کنترل ویروس آنفولانزا به نوع A و B اختصاص داده شده است، و قسمت باقی‌مانده این مقاله نیز به همین دو نوع بیماری تشخیص داده خواهد شد.

این بیماری با گذشت زمان تغییر می‌کند، و این تغییرات معمولاً از طریق جهش ( تغییر در RNA ویروسی) به دست می‌آید. این تغییرات به نحوی انجام می‌شوند که به ویروس اجازه‌ی عبور از سدهای سیستم ایمنی میزبان (انسان‌ها، پرندگان، و سایر حیوانات) را می‌دهد و به این صورت میزبان در طول زندگی خود به سویه‌ای از ویروس آنفولانزا مبتلا می‌شود.

مطالعه این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم >>>
علت ایجاد عفونت ریه در کودکان

این روند به این صورت خواهد بود: میزبانی که به این بیماری مبتلا شده است آنتی‌بادی‌هایی (پادتن) را در مقابل آن ویروس ترشح می‌کند؛ وقتی ویروس تغییر می‌کند، «اولین» آنتی‌بادی دیگر نمی‌تواند ویروس «جدید» را شناسایی کند و به این صورت بیماری و عفونت ایجاد می‌شود، چرا که میزبان نتوانسته ویروس آنفولانزا جدید را به عنوان یک مشکل شناسایی کند و عفونت نیز به گسترش خود ادامه داده است.

اولین آنتی بادی که ترشح می‌شود می‌تواند تا حدی در برابر عفونت آنفولانزا جدید مقاومت کند. در سال ۲۰۰۹ تمامی افرادی که آنتی بادی مربوط به ویروس H1N1 را نداشتند توانستند سریعاً این ویروس را شناسایی کنند.

 

ویروس نوع A با توجه به تفاوت‌هایی که در سطح پروتئینی ویروس وجود دارد به دو نوع هماگلوتنین (H) و نورامینیدیس (N) تقسیم بندی می‌شوند. حداقل ۱۶ نوع زیرمجموعه H و ۹ نوع از زیرمجموعه N شناسایی شده است. این سطوح پروتئینی می‌توانند به صورت ترکیبی مشاهده شوند. این ویروس به هنگام انتشار یافتن از طریق قطرات آبی یا تماس مستقیم، اگر با سیستم ایمنی بدن میزبان کشته نشود، در مجاری تنفسی تکثیر شده و به سلول‌های میزبان آسیب می‌رساند.

در بدن افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ( مانند زنان باردار، نوزادان، بیماران سرطانی، بیماران آسم، افرادی با بیماری‌های ریوی و سایر بیماری‌ها) این بیماری می‌تواند منجر به ذات الریه شود یا برای سیستم‌های فرد استرس بیشتری نسبت به عفونت‌های باکتریایی مانند ذات الریه باکتریایی ایجاد کند. هر دو نوع بیماری ذات الریه (ویروسی و باکتریایی) می‌توانند سبب بیماری‌های شدید ودر برخی مواقع مرگ شوند.‌

 

آزمایشگاه تخصصی دکتر صادقیان، مفتخر به اخذ ایزو ۹۰۰۱  و ایزو ۱۵۱۸۹  انگلستان، تحت نظر دکتر حامد صادقیان، متخصص پاتولوژی سرجیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف را در زمینه های پاتولوژی، سیتولوژی و میکروبیولوژی، تحت پوشش قرار می دهد.

 

آزمایشگاه دکتر صادقیان طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان می باشد.

آدرس: مشهد – بلوارامامت – نبش امامت ۳۴ – ساختمان پزشکان امامت

 

شماره تماس: ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۱ و ۰۵۱-۳۶۰۱۷۸۵۲

نمایش بیشتر

دکتر حامد صادقیان

حفظ سلامت بدن یک وظیفه است، در غیر این صورت قادر نخواهیم بود ذهن خود را قوی و شفاف نگه داریم... از خداوند منان روح و جسمی سالم را برای شما عزیزان طلب می نمایم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − پنج =

دکمه بازگشت به بالا